Hugh Laurie

Hugh Laurie
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :11.6.1959
Doğum Yeri:Oxfordshire

James Hugh Calum Laurie (11 Haziran 1959), iki kez Altın Küre ödülü kazanmış İngiliz aktör, komedyen ve yazar.

İngiltere, İrlanda, Avustralya, Yeni Zelanda ve Avrupa'nın bir bölümünde Stephen Fry ile birlikte rol aldıkları A Bit of Fry and Laurie adlı programla ünlüdür.

1995 senesinde Emma Thompson ve Kate Winslet'in başrollerini üstlendiği 7 dalda Oskar'a aday olan ve en iyi uyarlama senaryo dalında Emma Thompson'a ödülü kazandıran Sense and Sensibility filminde oynadı. 1999'da Stuart Little filmiyle Amerika'da adını duyurmaya başladıysa da esas çıkışını 2004 yapımı House MD adlı televizyon dizisindeki Dr. Gregory House rolüyle gerçekleştirdi.

2006 ve 2007 yıllarında House MD dizideki rolü nedeniyle pek çok ödül kazanmıştır. Altın Küre'de En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca bu rolüyle 2005 ve 2010 yılında Emmy Ödülü'ne de aday gösterilmiştir.2009 ve 2010 yılında En iyi erkek televizyon yıldızı ve en iyi erkek drama oyuncusu ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

Yıl     İsim     Rol     Notlar
1983     Alfresco     Çeşitli karakterler     Yazar
The Crystal Cube     Max Belhaven/çeşitli karakterler    
1984     The Young Ones     Lord Monty     Bölüm, 'Bambi'
1985     Plenty     Michael    
Mrs. Capper's Birthday     Bobby    
Happy Families     Jim    
1986     Blackadder     Simon Partridge    
1987     Filthy Rich & Catflap     N'Bend    
Blackadder the Third     George, Prens Regent    
1988     Blackadder's Christmas Carol     Prens George ve Lord Pigmot    
1989–1995     A Bit of Fry and Laurie     various characters     Also writer
1989     Blackadder Goes Forth     Teğmen George Colhurst St. Barleigh    
Strapless     Colin    
The New Statesman     Waiter    
1990–1993     Jeeves and Wooster     Bertie Wooster    
1992     Peter's Friends     Roger Charleston    
1993     All or Nothing at All     Leo Hopkins     TV
1993–1995     The Legends of Treasure Island     Squire Trelawney     Seslendirme
1995     Sense and Sensibility     Mr. Palmer    
1996     Tracey Takes On...     Timothy Bugge     Sezon 1
101 Dalmaçyalı     Jasper    
1997     Spiceworld     Poirot    
The Borrowers     Polis Memuru Steady    
1998     Friends     Uçaktaki beyfendi     'The One with Ross's Wedding'
The Bill     Harrap    
The Man in the Iron Mask     Pierre, Kral'ın danışmanı    
Cousin Bette     Baron Hector Hulot    
1999     Blackadder: Back & Forth     Viscount George Bufton-Tufton/Georgius    
Stuart Little     Mr. Fredrick Little    
2000     Maybe Baby     Sam Bell    
2001     Chica de Río     Raymond Woods     Diğer adı ile Girl from Rio
Life with Judy Garland: Me and My Shadows     Vincente Minnelli    
Discovering the Real World of Harry Potter     Narrator     Seslendirme
2002     Stuart Little 2     Mr. Frederick Little    
Spooks     Jools Siviter    
2003     The Young Visiters     Lord Bernard Clark    
Fortysomething     Paul Slippery    
Stuart Little: The Animated Series'     Mr. Frederick Little (Voice)     'The Meatloaf Bandit'
2004-2012     House MD     Dr. Gregory House    
2004     Fire Engine Fred        
Flight of the Phoenix     Ian    
2005     Valiant     Wing Commander Gutsy     Seslendirme
The Big Empty     Doktor #5    
Stuart Little 3: Call of the Wild     Mr. Frederick Little     Seslendirme
2006     Saturday Night Live     Sunucu, çeşitli karakterler     32.ci sezon, Bölüm 4
2008     Saturday Night Live     Sunucu, çeşitli karakterler     34.cü sezon, Bölüm 11
Street Kings     Captain Biggs    
2009     Monsters vs. Aliens     Dr. Cockroach, Ph.D.     Seslendirme

Görev Aldığı Yapımlar

Hugh Laurie Fotoğrafları

Hugh Laurie Fotoğrafları Hugh Laurie Fotoğrafları Hugh Laurie Fotoğrafları Hugh Laurie Fotoğrafları Hugh Laurie Fotoğrafları