Hüseyin Karabey

Hüseyin Karabey
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :4.2.1970
Doğum Yeri:İstanbul

Kürt asıllı Türk yönetmen, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Pertevniyal Lisesi'nden mezun olduktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü'nde son sene lisansını tamamlamadan ayrıldı. Daha sonra sinema hayatına atılmaya karar vererek Mezopotamya Kültür Merkezi'nde sinema bölümünü kurma kararı aldı ve bir süre boyunca çalışmalarını burada gerçekleştirdi. Sonra ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Sinema ve Televizyon Bölümünü bitirdi. Kısa filmleri, belgeselleri ve ilk uzun metraj filmi Gitmek pek çok uluslararası festivalde gösterildi ve çok sayıda ödül aldı.

Filmografi

2018 İçerdekiler
2014 Sesime Gel
2012 F Tipi Film
2011 Hiç Bir Karanlık Unutturamaz (Kısa Film)
2009 Kısa'ca Ramazan: Bir Küçüğün Ramazan Anıları (Kısa Film)
2009 Gitmek: Benim Marlon And Brandom
2001 Sessiz Ölüm
1999 Boran (Kısa Film)

Televizyon

2017 Üç Kuruş (TV Filmi)

Yapımcı

2018 İçerdekiler
2014 Sesime Gel
2014 O İklimde Kalırdı Acılar
2010 Unutma Beni İstanbul
2009 Gitmek: Benim Marlon And Brandom
2001 Sessiz Ölüm
1999 Boran (Kısa Film)

Senaryo

2018 İçerdekiler
2014 Sesime Gel
2012 F Tipi Film
2011 Hiç Bir Karanlık Unutturamaz (Kısa Film)
2009 Kısa'ca Ramazan: Bir Küçüğün Ramazan Anıları (Kısa Film)
2009 Gitmek: Benim Marlon And Brandom
2001 Sessiz Ölüm
1999 Boran (Kısa Film)

Televizyon

2017 Üç Kuruş (TV Filmi)

Ödülleri

2018 25. Uluslararası Adana Film Festivali - Jüri Özel Ödülü, İçerdekiler
2014 Mar Del Plata Uluslararası Film Festivali - En İyi Film, Sesime Gel
2014 Mar Del Plata Uluslararası Film Festivali - Seyirci En İyi Film, Sesime Gel
2014 Mar Del Plata Uluslararası Film Festivali - Kiliseler Birliği onursal ödülü, Sesime Gel
2012 18. Uluslararası Rabat Film Festivali - En İyi Film, Unutma Beni İstanbul
2012 7. South East European Film Festival - Jüri Özel Ödülü, Unutma Beni İstanbul
2009 20. Ankara Film Festivali - Jüri Özel Ödülü, Gitmek: Benim Marlon And Brandom
2008 13. Uluslararası Kerala Film Festivali - NETPAC Jürisi Ödülü, Gitmek: Benim Marlon And Brandom
2008 5. Uluslararası Erivan Film Festivali - Ekümenik Jüri Ödülü, Gitmek: Benim Marlon And Brandom
2008 5. Uluslararası Erivan Film Festivali - FIPRESCI Ödülü, Gitmek: Benim Marlon And Brandom
2008 Tribeca Film Festivali - En İyi Yönetmen, Gitmek: Benim Marlon And Brandom
2008 25. Uluslararası Kudüs Film Festivali - FIPRESCI Ödülü, Gitmek: Benim Marlon And Brandom

Görev Aldığı Yapımlar

Hüseyin Karabey Fotoğrafları

Hüseyin Karabey Fotoğrafları Hüseyin Karabey Fotoğrafları Hüseyin Karabey Fotoğrafları Hüseyin Karabey Fotoğrafları Hüseyin Karabey Fotoğrafları