Iain Glen

Iain Glen
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :24.6.1961

İskoç oyuncu.

Aberdeen Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Cennetin Krallığı (2005), Game of Thrones (2011-2019), Titans (2016), Ölümcül Deney: İnsanlığın Sonu (2007) ve Lara Croft: Tomb Raider (2001) gibi yapımlarla tanınmıştır.

İlk ödülünü 1990 yılında Slient Scream adlı filmde en iyi erkek oyuncu dalında Gümüş ayı kazanmıştır.

Filmografi

2021 Haven: Above Sky
2021 The Racer
2020 What About Love
2020 The Windermere Children
2020 Black Beauty
2019 The Flood
2019 The Fabric of You (Seslendirme)
2019 Isabel (Kısa Film)
2017 My Cousin Rachel
2017 Beautiful Devils
2016 Resident Evil: Son Bölüm
2016 Dusty and Me
2015 The Bad Education Movie
2015 Ölüm Emri
2013 Göster Gününü 2
2011 Demir Leydi
2009 Il caso dell'infedele Klara
2009 Harry Brown
2009 Die Päpstin
2008 Slapper (Kısa Film)
2007 Son Lejyon
2007 Ölümcül Deney: İnsanlığın Sonu
2007 Mrs. Ratcliffe's Revolution
2006 Small Engine Repair
2005 Vagabond Shoes (Kısa Film)
2005 Tara Road
2005 Man to Man
2005 Cennetin Krallığı
2004 Ölümcül Deney - Kıyamet
2003 Spy Sorge
2003 Song for a Raggy Boy
2002 Karanlık
2002 Esir Ruhlar
2001 Lara Croft: Tomb Raider
2001 Gabriel & Me
2000 Beautiful Creatures
2000 Paranoid
1998 Mararía
1993 The Young Americans
1991 30 Door Key
1990 Silent Scream
1990 Rosencrantz & Guildenstern Are Dead
1990 Kara Güneş Dağları
1990 Fools of Fortune
1988 Paris by Night
1988 Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey

Televizyon

2019 Delicious
2019 Taht Oyunları
2019 Titans
2018 Mrs Wilson (Mini Dizi)
2017 Cleverman
2014 The Red Tent (Mini Dizi)
2014 Mystery!
2013 Ripper Street
2013 Poirot
2013 Breathless (Mini Dizi)
2013 Borgia
2013 Prisoners Wives
2012 The Hollow Crown
2012 Haven
2011 Strike Back
2011 Downton Abbey
2010 Spooks
2010 Masterpiece Theatre
2010 Jack Taylor
2010 Doctor Who
2009 The Diary of Anne Frank (Mini Dizi)
2009 Law & Order: UK
2009 Into the Storm (TV Filmi)
2009 Eadar-Chluich
2008 City of Vice (Mini Dizi)
2007 The Relief of Belsen (TV Filmi)
2007 Starting Over (TV Filmi)
2005 Kidnapped (TV Filmi)
2003 Carla (TV Filmi)
2002 Impact (TV Filmi)
2000 The Wyvern Mystery (TV Filmi)
2000 Glasgow Kiss
2000 Anchor Me (TV Filmi)
1999 Wives and Daughters (Mini Dizi)
1998 Trial & Retribution
1997 Painted Lady (TV Filmi)
1996 Death of a Salesman (TV Filmi)
1994 Missus (TV Filmi)
1992 Screen One
1992 Frankie's House (TV Filmi)
1989 Screen Two
1988 The Fear
1986 Taggart
1983 Ring of Keys (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Iain Glen Fotoğrafları

Iain Glen Fotoğrafları Iain Glen Fotoğrafları Iain Glen Fotoğrafları Iain Glen Fotoğrafları Iain Glen Fotoğrafları