Icíar Bollaín

Icíar Bollaín
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :12.6.1967
Doğum Yeri:Madrid

İspanyol oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı María Icíar Bollaín Pérez-Mínguez'dir. El Sur (1983), Sublet (1991), Malaventura (1988), El Mejor de los Tiempos (1990), Paraguas para Tres (1992), Tierra y Libertad (1995), LEO (2000) ve Nos Miran (2002) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2018 Yuli
2016 Zeytin Ağacı
2014 En tierra extraña (Belgesel)
2012 El currículum de todos (Kısa Video)
2011 Gökyüzünde Bir Ayna
2010 Yağmuru Bile
2007 Mataharis
2004 ¡Hay motivo!
2003 Gözlerimi de Al
2000 Amores que matan (Kısa Film)
1999 Flores de otro mundo
1995 Luz Casal: Plantado en mi cabeza (Kısa Video)
1995 Hola, ¿estás sola?
1994 Los amigos del muerto (Kısa Film)
1992 Baja corazón (Kısa Film)

Televizyon

2013 Hazte extranjero (Kısa Film)

Yapımcı

2014 En tierra extraña (Belgesel)
1994 Xicu'l toperu (Kısa Film)
1993 100% cubano (Kısa Belgesel)

Senaryo

2014 En tierra extraña (Belgesel)
2011 Gökyüzünde Bir Ayna
2007 Mataharis
2003 Gözlerimi de Al
2002 Poniente
2000 Amores que matan (Kısa Film)
1999 Flores de otro mundo
1995 Hola, ¿estás sola?
1994 Los amigos del muerto (Kısa Film)
1993 Dime una mentira
1992 Baja corazón (Kısa Film)

Oyuncu

2012 24 Mentiras (Kısa Film)
2009 Rabia
2005 La noche del hermano
2002 Nos miran
2002 La balsa de piedra
2000 Leo
1998 Subjúdice
1997 Niño nadie
1996 Menos que cero
1995 Ülke ve özgürlük
1995 Hola, ¿estás sola?
1995 El techo del mundo
1993 Tocando fondo
1993 Jardines colgantes
1993 Dime una mentira
1992 Entretiempo (Kısa Film)
1992 Un paraguas para tres
1992 Sublet
1990 Polvo enamorado (Kısa Film)
1990 Doblones de a ocho
1989 Venecias
1989 El mejor de los tiempos
1988 Malaventura
1987 Mientras haya luz
1987 Las dos orillas
1987 Al acecho
1983 El sur

Televizyon

2007 Cuéntame
1993 Una gloria nacional
1992 No sé bailar
1989 Primera función
1989 Miguel Servet

Görev Aldığı Yapımlar

Icíar Bollaín Fotoğrafları

Icíar Bollaín Fotoğrafları Icíar Bollaín Fotoğrafları Icíar Bollaín Fotoğrafları Icíar Bollaín Fotoğrafları Icíar Bollaín Fotoğrafları