İpek Tuzcuoğlu

İpek Tuzcuoğlu
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :11.11.1971
Doğum Yeri:İzmir

Türk oyuncu. Tam adı İpek Leyla Tuzcuoğlu'dur.

Üç yaşından itibaren 10 yıl boyunca İzmir'de Aynur Ressamoğlu Bale Stüdyosu'na gitti. Küçükken balerin olmak isteyen İpek Tuzcuoğlu, 16 yaşında İzmir Devlet Tiyatrosu'nda 'Boy Friend' adlı müzikalde dansçı kadrosuna alındı. İzmir Karşıyaka Lisesi'nden mezun oldu. Ardından da Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünü bitirdi. F.G Lorca'nın 'Kanlı Düğün' (Gelin), D.Durin / H.Prevost'un 'Çamaşırhane' (Rossine) oyunlarında görev alarak 1994-1995 yılında mezun oldu. Ankara Devlet Tiyatrosu'nun o yıl açtığı, 'Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu' bünyesinde 'Sevimli Palyaçolar' adlı oyunda bir yıl görev yaptı. TRT'nin yapmış olduğu çeşitli dramalarda rol aldı. 1995 yılında İstanbul'a geldi. Sinema filmleri, televizyon dizileri, reklam oyunculuğu ve program sunuculuğu yaptı.

Filmografi

2016 Ankara Yazı
2015 Kervan 1915
2008 O... Çocukları
2004 Şans Kapıyı Kırınca
2004 Büyü
2003 Asmalı Konak - Hayat
1999 Güle Güle
1995 Ölümsüz Karanfiller
1995 Yer Çekimli Aşklar
1995 Ona Sevdiğimi Söyle

Televizyon

2017 Yalaza
2016 Baba Candır
2014 Diğer Yarım
2014 Arkadaşım Hoşgeldin
2013 Herşey Yolunda Merkez
2012 Aşkın Halleri
2012 Avrupa Avrupa
2011 Dürüye'nin Güğümleri
2007 Mahşer
2006 Hacı
2005 Nehir
2005 Köpek
2004 Dudaktan Kalbe (TV Filmi)
2004 Ah Be İstanbul
2002 Asmalı Konak
2001 Pencereden Kar Geliyor (TV Filmi)
2001 Cinlerle Periler
2001 Başbelası (TV Filmi)
2000 Evdeki Yabancı
2000 Adada Bir Sonbahar (TV Filmi)
1999 Aşkın Dağlarda Gezer
1997 İntizar
1997 Kır Çiçekleri (TV Filmi)
1997 Deli Divane
1996 Feride
1996 Anılardaki Sevgili
1995 Mirasyediler
1994 Umut Dünyası
1993 Yukarı Karakısık
1992 Hicran Yarası

Ödülleri

2002 10. Magazin Gazetecileri Derneği Ödülleri - En İyi TV Oyuncusu, Asmalı Konak

Görev Aldığı Yapımlar

İpek Tuzcuoğlu Fotoğrafları

İpek Tuzcuoğlu Fotoğrafları İpek Tuzcuoğlu Fotoğrafları İpek Tuzcuoğlu Fotoğrafları İpek Tuzcuoğlu Fotoğrafları İpek Tuzcuoğlu Fotoğrafları