Isabella Rossellini

Isabella Rossellini
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :18.6.1952
Doğum Yeri:Roma

ABD'li oyuncu, yapımcı, yazar, model. 

Rossellini 14 yıl boyunca Lancôme modelliği ve aktris olarak oynadığı Mavi Kadife ve Death Becomes Her filmleri ile tanınır. Rossellini İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri çifte vatandaşıdır. Elettra Rossellini Wiedemann (1983 doğumlu) bir kızı ve Roberto (1993) isimli bir oğlu olmak üzere iki çocuğu vardır.

Filmografi
A Matter of Time (1976)
Il Prato (The Meadow)
Il Pap'occhio (1980)
White Nights (1985)
Blue Velvet (1986)
Oci Ciornie (1987)
Tough Guys Don't Dance (1987)
Siesta (1987)
Zelly and Me (1988)
Cousins (1989)
Red Riding Hood (1989)
Wild at Heart (1990)
Dames Galantes (1990)
Caccia Alla Vedova (1991)
Death Becomes Her (1992)
The Pickle (1993)
The Innocent (1993)
Fearless (1993)
Wyatt Earp (1994)
Immortal Beloved (1994)
Croce e delizia (1995)
Big Night (1996)
The Funeral (1996)
Left Luggage (1998)
The Impostors (1998)
Merlin (1998)
Il Cielo cade (2000)
Empire (2002)
Roger Dodger (2002)
The Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab Story (2003)
The Saddest Music in the World (2003)
The Tulse Luper Suitcases, Part 2: Vaux to the Sea (2004)
King of the Corner (2004)
Heights (2004)
La Fiesta Del Chivo (2005)
My Dad is 100 Years Old (2005)
The Architect (2006)
Infamous (2006)
The Last Jews of Libya (2007)
The Accidental Husband (2008)
Green Porno (2008)[2]
Two Lovers (2009)
My Dog Tulip (2009)
The Solitude of Prime Numbers (2010)

Televizyon
The Tracey Ullman Show (3 bölüm, 1989–1990)
Ivory Hunters (1990)
Lies Of the Twins (1991)
Fallen Angels' (1 bölüm, 1993)
The Gift (1994)
Tales from the Crypt (1 bölüm, 1995)
Friends (1 bölüm, 1996)
Crime of the Century (1996)
Chicago Hope (2 bölüm, 1997)
The Odyssey (1997)
Merlin (1998)
The Simpsons (1 bölüm, 'Mom and Pop Art' 1999)
Don Quixote (2000)
Napoleon (2002)
Monte Walsh (2003)
Legend of Earthsea (2004)
Alias (5 bölüm, 2004–2005)
Filthy Gorgeous (2006)
Discovery Atlas (2006)
Iconoclasts (2006)
30 Rock (2 bölüm, 2007)
Green Porno (Sundance Channel)-18 bölüm (2008–2009)
The Phantom (2009)

Tiyatro
The Stendhal Syndrome (2004) (Broadway dışı)

Görev Aldığı Yapımlar

Isabella Rossellini Fotoğrafları

Isabella Rossellini Fotoğrafları Isabella Rossellini Fotoğrafları Isabella Rossellini Fotoğrafları Isabella Rossellini Fotoğrafları Isabella Rossellini Fotoğrafları