İsmail Hakkı Şen

İsmail Hakkı Şen
Rol :Sanat Yönetmeni
Doğum Tarihi :1.1.1927
Doğum Yeri:Rize

Sanat hayatına 1958 yılında tiyatro ile başlayan İsmail Hakkı Şen'in asıl mesleği makine mühendisliği olmasına karşın; yaşamının büyük bir bölümünü sinema ve tiyatro dünyasında geçirdi. Ankara Sanat Tiyatrosu, Ankara Drama Tiyatrosu, Enis Fosforoğlu Sahnesi, Hadi Çaman Tiyatrosu ve Tiyatro İstanbul kadrolarında birçok oyunda rol alan sanatçı, 150 civarında filmde oynamıştır. 1951'de Kore Savaşı'na katılarak gazi olan Şen; savaş yıllarını anlatırken; sanatla olan aşkının başlanıcını şöyle anlatmaktadır: '..savaşın etkisini yaşıyordum. Uzun yıllar ne yapacağımı bilemeden dolaştım durdum. Sonunda bu sıkıntıyı ancak tiyatro oyunculuğu yaparak aşabilirim dedim ve tiyatroya başladım.'

Suç ve Ceza oyununun sergilenişi sırasında babasının ölüm haberini alan sanatçı, sahnede uzun bir tiradı okurken hıçkırarak ağlaması nedeniyle ayakta alkışlanmıştı.
Birçok film ve oyunda rol almasının yanı sıra, iki de senaryo eseri bulunan İsmail Hakkı Şen; 78 yaşındayken, yaşlılığa bağlı solunum problemleri nedeniyle yaşamını yitirdi.

Filmografisi

2000'ler

  • Kurşun Asker, 2002 
  • Öyle Bir Sevda ki, 2002
  • Ankara Yollarında, 2002
  • Büyük Adam Küçük Aşk, 2001
  • Tirvana, 2000
  • Merdoğlu, 2000
  • Mazlum, 2000

1990'lar

  • Sıcak Saatler, 1998
  • Feride, 1996
  • Bana Sevgiyi Anlat, 1996
  • Babam Askerde, 1994
  • Semer, 1993
  • İlk Aşk, 1993
  • Şüpheci, 1993
  • Kafes Kuşları, 1993

1992'ler

  • Kurdoğlu, 1992
  • Fatih-Harbiye, 1990

1980'ler

  • Adı Ökkeş, 1987
  • Severek Öldüler, 1987
  • Şoför Parçası, 1987
  • Aile Pansiyonu, 1987
  • Yalnızlık Bir Şarkıdır, 1987
  • Tabancamın Sapını, 1987
  • Yuvasızlar, 1987
  • Seyyar Kamil, 1987
  • Ağla Anam Ağla, 1986
  • Gırgır Hafiye, 1986
  • Ağlama, 1986
  • Sevda, 1986
  • Affet Allahım, 1986
  • Babanın Oğlu, 1986
  • Mavi Yolculuk, 1986
  • Öksüzler, 1986
  • Sokak Kavgacısı, 1986
  • Duvardaki Kan, 1986
  • Halime Gülme, 1985
  • Acımak, 1985
  • Kul Sevdası, 1985
  • Gizli Yara, 1985
  • Gözlerden Kalbe, 1985
  • Vazgeçtim Senden, 1985
  • Yaşamadım ki Ben, 1985
  • Sensizliğe Alışacağım, 1985
  • Şiki Şiki Baba, 1984
  • Sevdalı, 1984
  • Gönlüm Ve Ben, 1984
  • Namuslu, 1984
  • İllet, 1983
  • Dönme Dolap, 1983
  • Toprağın Kanı, 1983
  • Davetsiz Misafir, 1983
  • Üç İstanbul, 1983
  • Çiçek Dağı, 1982
  • Aşka Dönüş, 1981
  • Ağla Gözlerim, 1981
  • Günah Defteri, 1981

1970'ler 

  • Sivri Akıllılar, 1977
  • Satılmış Adam, 1977
  • Küçük Ev, 1977
  • Eşref, 1977
  • Yansın Bu Dünya, 1977
  • İstasyon, 1977
  • Aşk Dediğin Laf Değildir, 1976
  • Tilki Payı, 1976
  • Bitirim Hüsnü, 1976
  • Şeytan Diyor ki, 1976
  • Merhaba, 1976
  • Sürgün, 1976
  • Güngörmüşler, 1976
  • Seni Sevmekle Suçluyum, 1976
  • Kaplan Pençesi, 1976
  • Sütü Bozuk, 1976
  • Taşra Kızı, 1976
  • Tuzak, 1976
  • Ne Alırsan İki Buçuk, 1976
  • Sınıfta Şenlik Var, 1975
  • Sev Doya Doya, 1975
  • Hesap Günü, 1975
  • Tolga, 1975
  • Deli Kız, 1975
  • Yırt Kazım, 1975
  • Bil Bakalım Ne Çıkacak, 1975
  • Gelinin Ödü Patladı, 1975
  • Anasının Kızı, 1975
  • Aklın Durur, 1975 
  • Şimdi Sıra Kimde, 1975
  • Yok Devenin Başı, 1975
  • Kuvvet Macunu, 1975 
  • Canım De Bana, 1975
  • Horoz Gibi Maşallah, 1975
  • Kara Boğa, 1974
  • Yatık Emine, 1974
  • Reşo, 1974
  • Şeytan, 1974
  • Mahcup Delikanlı, 1974
  • Ah Deme Oh De, 1974
  • Kahramanlar, 1974
  • Palavracılar, 1974
  • Yayla Kızı, 1974
  • Dertler Benim Olsun, 1974
  • Sezercik Küçük Mücahit, 1974
  • Unutama Beni, 1974
  • Yaralı Kurt, 1972
  • Hakikat, 1972
  • İlk Aşk, 1972
  • Korkunç Tecavüz, 1972
  • Köle, 1972
  • Merhaba Tatlım, 1972
  • Hayat mı Bu, 1972
  • Ah Koca Dünya, 1972
  • Donkişot Sahte Şövalye, 1971
  • Yavru İle Katip, 1971
  • Dağların Kartalı, 1970

Ödülleri

  • 38. Antalya Film Şenliği, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Büyük Adam Küçük Aşk, 2001
  • 23. Siyad Türk Sineması Ödülleri, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Büyük, Adam Küçük Aşk, 2001

Görev Aldığı Yapımlar