J.J. Abrams

J.J. Abrams
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :27.6.1966
Doğum Yeri:New York

ABD'li müzisyen, oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Jeffrey Jacob Abrams'tır. Yahudi asıllı bir aileye mensup olan Abrams, New York'ta doğdu, Los Angeles'da büyüdü. Lisedeyken tiyatro çalışmalarının aktif bir üyesiydi. Babası Gerald W. Abrams ve annesi Carol Abrams da yapımcıdır.

16 yaşındayken Nightbeast filminin müziklerini yaparak film dünyasına girdi. 1990'da ilk filmi Taking Care of Business'ı yazdı ve prodüktörlüğünü yaptı. Bunları Harrison Ford'un oynadığı Regarding Henry ve Mel Gibson'ın oynadığı Forever Young takip etti.

1998'de Armageddon filminin yapımcılığını yaptı. Aynı yıl dört sezon süren ilk dizisi Felicity'i yarattı. Kurduğu prodüksiyon şirketi 'Bad Robot' ile Alias ve Damon Lindelof ile Lost'u yarattı. 14 Temmuz 2006'da Paramount Pictures ve Warner Bros ile 55 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

İlk yönetmenlik deneyimini 2006 filmi Mission: Impossible III ile yaptı. 2008'de Cloverfield'in yapımcısı oldıu. 2009'da ünlü dizi Star Trek'in film versiyonunu çekti.

Yazarlık ve yönetmenlik dışında Alias'ın tema şarkısını, Lost'un açılış temasını, Felicity ve Fringe dizilerinin tema şarkılarını yazdı.

Filmografi

Yönetmen

2019 Spyjinx (Video Oyunu)
2019 Star Wars: Skywalker'in Yükselisi
2015 Star Wars: Güç Uyanıyor
2013 Bilinmeze Doğru: Star Trek
2011 Super 8
2009 Star Trek Save Vulcan Alternate Reality Game (Video Oyunu)
2009 Star Trek
2006 Görevimiz tehlike III

Televizyon

2010 Undercovers
2009 Anatomy of Hope (TV Filmi)
2007 The Office
2006 Jimmy Kimmel Live!
2005 Alias
2004 Lost
1999 Felicity

Yapımcı

2022 Mission: Impossible 8
2021 Mission: Impossible 7
2019 Spyjinx (Video Oyunu)
2019 Star Wars: Skywalker'in Yükselişi
2018 Cloverfield Paradoksu
2018 Mission: Impossible - Yansımalar
2018 Overlord Operasyonu
2017 100 Years (Kısa Belgesel)
2017 Star Wars: Son Jedi
2016 Star Trek Sonsuzluk
2016 Cloverfield Yolu No: 10
2015 Star Wars: Güç Uyanıyor
2015 Görevimiz Tehlike 5
2014 Infinitely Polar Bear
2013 Kre-O Star Trek (Kısa Film)
2013 Bilinmeze Doğru: Star Trek
2011 Super 8
2011 Görevimiz Tehlike 4 - Hayalet Protokol
2010 Sabah Neşesi
2009 The People Speak (Belgesel)
2009 Star Trek: D·A·C (Video Oyunu)
2009 Star Trek
2008 Canavar
2004 The Animated Alias: Tribunal (Kısa Video)
2001 Asla Yabancılarla Oynama
1999 The Suburbans
1996 Cenaze ve Aşk
1992 Daima Genç
1991 Kendini Arayan Adam

Televizyon

2019 Lovecraft Country
2019 Castle Rock
2019 The Wrong Mans (TV Filmi)
2018 Glare
2018 Westworld
2016 Roadies
2016 Şüpheli Şahıs
2016 America Divided (Belgesel Dizi)
2016 Moon Shot (Belgesel Dizi)
2016 11.22.63 (Mini Dizi)
2015 Dead People (TV Filmi)
2014 Believe
2014 Revolution
2014 Almost Human
2013 Fringe
2012 Alcatraz
2012 Undercovers
2012 Shelter (TV Filmi)
2010 Lost
2009 Anatomy of Hope (TV Filmi)
2008 Lost: Missing Pieces (Mini Dizi)
2007 Six Degrees
2007 What About Brian
2006 Alias
2005 The Catch (TV Filmi)
2002 Felicity

Senaryo

2019 Star Wars: Skywalker'in Yükselişi
2015 Star Wars: Güç Uyanıyor
2014 Joy Ride 3: Road Kill (Video)
2011 Super 8
2009 Star Trek Save Vulcan Alternate Reality Game (Video Oyunu)
2008 Joy Ride 2: Dead Ahead (Video)
2008 Lost: Via Domus (Video Oyunu)
2006 Görevimiz Tehlike III
2004 Alias (Video Oyunu)
2001 Asla Yabancılarla Oynama
1998 Armageddon
1997 Gone Fishin'
1992 Daima Genç
1991 Kendini Arayan Adam
1990 Akıl Defteri

Televizyon

2013 Fringe
2012 Undercovers
2010 Lost - Epilogue: The New Man in Charge (Kısa Film)
2010 Lost
2008 Lost: Missing Pieces (Mini Dizi)
2006 Alias
2005 The Catch (TV Filmi)
2002 Felicity

Oyuncu

2019 Star Wars: Skywalker'in Yükselişi (Seslendirme)
2019 Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit
2017 Felaket Sanatçı
2009 The Lonely Island Feat. Will Ferrell & J.J. Abrams: Cool Guys Don't Look at Explosions (Kısa Video)
2004 Comic Book: The Movie (Video)
1999 The Suburbans
1996 Şeytanca
1993 Six Degrees of Separation
1991 Kendini Arayan Adam
1990 Akıl Defteri

Televizyon

2017 Nightcap
2017 Eczacılar Pisti (TV Filmi)
2015 The Late Show with Stephen Colbert
2015 Saturday Night Live
2012 Family Guy (Seslendirme)
2001 Alias (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

J.J. Abrams Fotoğrafları

J.J. Abrams Fotoğrafları J.J. Abrams Fotoğrafları J.J. Abrams Fotoğrafları J.J. Abrams Fotoğrafları J.J. Abrams Fotoğrafları