J.K. Simmons

J.K. Simmons
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :9.1.1955
Doğum Yeri:Detroit, Michigan

ABD'li aktör.

Tam adı Jonathan Kimble 'J. K.' Simmons'tır. Uzun süre müzik ve tiyatro ile ilgilenen Simmons, 30'lu yaşlarının başına dek sinema ve televizyon dünyasına girmedi. Şöhrete kavuşması ise 40'lı yaşlarının başına gelmeden gerçekleşemedi. Oz dizisinde Vern Schillinger, Law & Order dizisinde Dr. Emil Skoda, The Closer dizisinde William Pope ve Örümcek Adam üçlemesinde J. Jonah Jameson karakterlerini canlandırmıştır. 2014 yapımı Whiplash filmindeki tarihin en unutulmaz oyuncu performanslarından birine imza atan Simmons, Terence Fletcher rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu SAG Ödülü, BAFTA En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Chicago Film Eleştirmenleri Birliği Ödülü'nü kazandı.

Filmografi

2019 Klaus
2019 21 Bridges
2019 Fanboy
2019 Life Support
2018 The Front Runner
2018 A Boy Called Sailboat
2017 Baban Kim?
2017 Justice League: Adalet Birligi
2017 I'm Not Here
2017 Bekarlar
2017 The Black Ghiandola (Short)
2017 All Nighter
2017 Renegades
2017 The Snowman
2017 Justice League
2017 Bastards
2017 The Bachelors
2017 I'm Not Here
2016 Punching Henry
2016 La La Land
2016 The Late Bloomer
2016 The Accountant
2016 Patriots Day
2015 April and the Extraordinary World
2015 Terminator Genisys
2015 The Meddler
2015 Worlds Apart
2014 Whiplash
2014 Barefoot
2014 Break Point
2014 Murder of a Cat
2014 The Rewrite
2014 Men, Women & Children
2013 Whiplash (Kısa Film)
2013 3 Geezers!
2013 Jobs
2013 Labor Day
2013 Dark Skies
2013 The Heeler (Kısa Film)
2013 The Magic Bracelet (Kısa Film)
2012 The Words
2012 Contraband
2011 The Music Never Stopped
2011 The Good Doctor
2011 Blackstone (Kısa Film)
2010 4192: The Crowning of the Hit King (Belgesel)
2010 Crazy on the Outside
2010 An Invisible Sign
2010 A Beginner's Guide to Endings
2010 Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore
2010 True Grit
2009 The Vicious Kind
2009 New in Town
2009 The Way of War
2009 Red Sands
2009 I Love You, Man
2009 Post Grad
2009 Extract
2009 Up in the Air
2009 Jennifer's Body
2008 Burn After Reading
2007 Spider-Man 3
2007 Postal
2007 Juno
2007 Rendition
2006 First Snow
2006 The Astronaut Farmer
2005 Thank You for Smoking
2005 Pom Poko
2005 Harsh Times
2004 Hidalgo
2004 The Ladykillers
2004 Spider-Man 2
2003 Disposal (Kısa Film)
2003 Off the Map
2002 Spider-Man
2001 The Mexican
2000 Autumn in New York
2000 The Gift
1999 Hit and Runway
1999 The Cider House Rules
1999 For Love of the Game
1998 Celebrity
1998 Above Freezing
1997 Love Walked In
1997 Crossing Fields
1997 The Jackal
1997 Anastasia
1996 The First Wives Club
1996 Extreme Measures
1994 The Ref
1994 The Scout

Televizyon

2019 Veronica Mars (Mini Dizi)
2019 Counterpart
2018 No Activity
2018 Farmers Insurance: Vengeful Vermin (TV Filmi)
2015 Saturday Night Live
2015 What Lives Inside
2014 Growing Up Fisher
2013 Parks and Recreation
2013 Family Tools
2012 Best Friends Forever
2012 Men at Work
2011 NTSF:SD:SUV::
2011 Raising Hope
2009 Party Down
2007 Bury My Heart at Wounded Knee (TV Filmi)
2007 Queens Supreme
2006 The West Wing
2005 Arrested Development
2005 Jack & Bobby
2005 Numb3rs
2005 The Closer
2004 3: The Dale Earnhardt Story (TV Filmi)
2004 ER
2004 The D.A.
2004 Without a Trace
2004 The Jury
2004 Nip/Tuck
2003 John Doe
2003 Everwood
2002 Path to War (TV Filmi)
2002 Law & Order: Criminal Intent
2002 Homeward Bound
2000 Third Watch
2000 Law & Order: Special Victims Unit
1999 Saturday Night Live
1998 Remember WENN
1997 Face Down (TV Filmi)
1997 Spin City
1997 Oz
1997 Law & Order
1996 Homicide: Life on the Street
1996 Swift Justice
1996 New York Undercover
1995 New York News
1995 The Adventures of Pete & Pete
1994 Law & Order
1986 Popeye Doyle (TV Filmi)

Seslendirme

2018 The Boxcar Children: Surprise Island
2016 Kung Fu Panda 3
2016 Zootopia
2016 Rock Dog
2014 The Boxcar Children
2014 Ava & Lala
2011 Young Adult
2010 Megamind
2009 Aliens in the Attic
1999 I Lost My M in Vegas (Kısa Film)

Televizyon

2020 Invincible
2018 Robot Chicken
2018 Simpson Ailesi
2018 American Dad!
2017 SpongeBob SquarePants
2017 Supermansion
2017 BoJack Horseman
2016 Archer
2015 Gravity Falls
2015 Major Lazer
2015 The Amazing World of Gumball
2014 Phineas and Ferb
2014 Chozen
2014 BoJack Horseman
2013 Lego Marvel Super Heroes: Maximum Overload
2013 Avengers Assemble
2013 Hulk and the Agents of S.M.A.S.H.
2012 Avengers: Earth's Mightiest Heroes
2012 The Venture Bros.
2012 The Legend of Korra
2012 Ultimate Spider-Man
2011 Desert Car Kings
2011 Pound Puppies
2011 Robot Chicken
2010 The Life & Times of Tim
2010 Batman: The Brave and the Bold
2010 Ben 10: Ultimate Alien
2010 Generator Rex
2009 The Marvelous Misadventures of Flapjack
2008 Ben 10: Alien Force
2007 Kim Possible
2007 American Dad!
2006 The Simpsons
2004 Justice League Unlimited

Video Oyunları

2015 Lego Dimensions
2014 The Legend of Korra
2011 Portal 2
2008 Command & Conquer: Red Alert 3
2007 Spider-Man 3
2000 M&M's: The Lost Formulas

Tiyatro

1994 Das Barbecii
1993 Laughter on the 23rd Floor
1992 Guys and Dolls
1991 Peter Pan
1990 A Change in the Heir
1987 Birds of Paradise

Ödülleri

2014 AACTA Award - En İyi Uluslararası Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Academy Awards - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 African-American Film Critics Association - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Alliance of Women Film Journalists - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Austin Film Critics Association - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 BAFTA Awards - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Boston Society of Film Critics - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Chicago Film Critics Association - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Critics' Choice Movie Awards - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Dallas–Fort Worth Film Critics Association - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Denver Film Critics Society - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Detroit Film Critics Society - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Florida Film Critics Circle - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Georgia Film Critics Association - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Golden Globe Awards - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Houston Film Critics Society - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Independent Spirit Awards - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 International Online Film Critics' Poll - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Iowa Film Critics - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Las Vegas Film Critics Society - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 London Film Critics' Circle - Supporting Actor of the Year , Whiplash 
2014 Los Angeles Film Critics Association - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 National Society of Film Critics - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 New York Film Critics Circle - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 New York Film Critics Online - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 North Texas Film Critics Association - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Phoenix Film Critics Society - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Palm Springs International Film Festival - Spotlight Award , Whiplash 
2014 Santa Barbara International Film Festival - Virtuoso Award , Whiplash 
2014 Satellite Awards - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Screen Actors Guild - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Southeastern Film Critics Association - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 St. Louis Gateway Film Critics Association - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Toronto Film Critics Association - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Utah Film Critics Association - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Vancouver Film Critics Circle - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Village Voice - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 
2014 Washington D.C. Area Film Critics Association - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Whiplash 

Görev Aldığı Yapımlar

J.K. Simmons Fotoğrafları

J.K. Simmons Fotoğrafları J.K. Simmons Fotoğrafları J.K. Simmons Fotoğrafları J.K. Simmons Fotoğrafları J.K. Simmons Fotoğrafları