Jack Nance

Jack Nance
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :21.9.1943
Doğum Yeri:Boston

İrlanda asıllı ABD'li oyuncu.

Tam adı Marvin John Nance'tir. Çocuk tiyatrosu yaparak tüm ülkeyi dolaştı. Sekiz yıl boyunca San Francisco'daki American Conservatory Theatre ile sahne aldı. Daha sonra avangart tiyatroyla ilgilenmeye başladı. İlk sinema filmi 1970 yılı yapımı Fools isimli yapımdır. David Lynch ile ilk olarak 1970'lerin başında Philadelphia'da yerel bir tiyatroda sahne alırken tanıştı ve Lynch onu çekimlerine 1977 yılında başlanan ancak maddi sıkıtılar nedeniyle tamamlanması 5 yılı bulan Eraserhead'de başrol olarak seçmeye karar vermiştir.

Eraserhead (1977), Mavi Kadife (1986), Kayıp Otoban (1997) ve Dune: Çöl Gezegeni (1984) gibi yapımlarla tanınmıştır. 29 Aralık'ta karıştığı bir kavga sırasında kafasına aldığı bir darbe nedeniyle 30 Aralık 1996'ta vefat etmiştir.

Filmografi

2014 Twin Peaks: The Missing Pieces
1997 Kayıp Otoban
1996 Little Witches
1996 Gizli Ajanlar Kulübü
1995 Voodoo
1995 The Demolitionist
1994 Love and a .45
1994 Across the Moon
1992 Köftehorlar 4
1992 İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yürü
1991 Old Fashioned Spankings (Video)
1991 Motorama
1991 Fahişe
1990 Vahşi Duygular
1990 The Hot Spot
1988 The Blob
1988 Renkler
1987 Bar Kelebeği
1986 Mavi kadife
1984 Suicidal Tendencies: Institutionalized (Kısa Video)
1984 Johnny Dangerously
1984 Ghoulies
1984 Dune: Çöl Gezegeni
1984 City Heat
1982 Hammett
1977 Öl veya Öldür
1977 Eraserhead
1971 Jump
1970 Fools

Televizyon

1996 Assault on Dome 4 (TV Filmi)
1995 My So-Called Life
1995 Fallen Angels
1994 Another Midnight Run (TV Filmi)
1991 İkiz Tepeler
1988 Tricks of the Trade (TV Filmi)
1988 Les Français vus par (Mini Dizi)
1987 Crime Story
1984 Weekend (Kısa Film)
1984 The Bet (TV Filmi)
1971 Columbo

Görev Aldığı Yapımlar

Jack Nance Fotoğrafları

Jack Nance Fotoğrafları Jack Nance Fotoğrafları Jack Nance Fotoğrafları Jack Nance Fotoğrafları Jack Nance Fotoğrafları