Jacques Audiard

Jacques Audiard
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :30.4.1952
Doğum Yeri:Paris

Fransız senarist, yapımcı ve yönetmen.

Kendisi gibi senarist ve yönetmen Michel Audiard'ın oğludur. 2005 yapmı The Beat That My Heart Skipped filmiyle En İyi Film dalında BAFTA; En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında Cesar ve 2009 yılı yapımı A Prophet filmiyle En İyi Film dalında BAFTA; En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Orijinal Senaryo dallarında Cesar ve Cannes Film Festivali'nde Grand Prix ödülünü kazanmıştır. 2015 yapımı Dheepan filmiyle de Cannes'da Palme d'or ödülünü kazanmıştır. 2018 yapımı Sister Biraderler filmiyle de Venedik Film Festivali'nde En İyi Yönetmen dalında Gümüş Ayı ödülünü almıştır.

Filmografi

Yönetmen

2018 Sisters Biraderler
2015 Dheepan
2012 Pas ve Kemik
2011 Raphaël live vu par Jacques Audiard (Video)
2009 A Prophet
2005 Kalbim Bir An Durdu
2001 Dudaklarımı Oku
1998 Norme française (Kısa Film)
1997 Alain Bashung - La nuit je mens (Kısa Video)
1997 Noir Désir - Comme Elle Vient (Kısa Video)
1996 Un héros très discret
1994 Regarde les hommes tomber

Yapımcı

2017 Kalp Atışı Dakikada 120
2015 Dheepan
2012 Pas ve Kemik
2009 Annem Hayatta Olduğu İçin Mutluyum

Senaryo

2018 Sisters Biraderler
2015 Dheepan
2012 Pas ve Kemik
2009 A Prophet
2005 Kalbim Bir An Durdu
2001 Dudaklarımı Oku
1999 Vénus beauté
1998 Norme française (Kısa Film)
1996 Un héros très discret
1994 Regarde les hommes tomber
1994 Grosse fatigue
1992 Confessions d'un Barjo
1991 Swing troubadour
1989 Australia
1989 Baxter
1988 Fréquence meurtre
1988 Saxo
1987 Poussière d'ange
1985 Sac de noeuds
1984 Réveillon chez Bob
1983 Ölümcül Gezi
1981 Profesyonel
1974 Bons baisers... à lundi

Televizyon

1984 Série noire

Oyuncu

1990 Baby Blood

Televizyon

1993 Les mercredis de la vie
1991 Les enfants de la plage (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Jacques Audiard Fotoğrafları

Jacques Audiard Fotoğrafları Jacques Audiard Fotoğrafları Jacques Audiard Fotoğrafları Jacques Audiard Fotoğrafları Jacques Audiard Fotoğrafları