Jale Arıkan

Jale Arıkan
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :22.8.1965
Doğum Yeri:İstanbul

Türk asıllı Alman oyuncu.


1971 yılında 6 yaşında iken Almanya'ya göçmen olarak giden bir ailenin çocuğudur. Temel eğitimini Almanya'da tamamladı. Almanya'da bir yabancı olarak uyum problemi ve sosyal sorunların yoğun olduğu bir ülkede yaşıyordu. Almanya'daki Türk kadınlarının dramını Alman toplumuna yansıtabilmek için sinemayı bir araç olarak seçti. Daha sonra 3 yıl boyunca özel bir tiyatro öğretmeninden oyunculuk dersleri aldı. Kendini hazır hissettiği anda Alman televizyon kanallarında oyuncu olarak çalışmaya başladı.

İlk kez 1989 yılında Öykü Anlatıcısı isimli filmde rol alarak oyunculuğa başladı. 1996 yılında Alman Stern dergisi Jale Arıkan'ı sinemadaki projeleri nedeniyle kapak yaptı. 1996'da kısa bir süre Amerika'ya giderek Hollywood'da Bir Star Olmak filminde yer aldı.

Filmografi

2019 Deutschland ist... Heim
2018 Phantomschmerz
2016 All in Vain (Kısa Film)
2019 Bağlılık Aslı
2017 Taş
2016 Nebile Hanım’ın Solucandeliği (Kısa Film)
2016 Kaçış
2012 Zerre
2012 Zenne Dancer
2008 Evet, ich will!
2008 1 Mayıs
2007 Porno!Melo!Drama!
2004 Sie wird... (Kısa Film)
2006 Zucker im Blut (Kısa Film)
2005 Your Name Is Justine
2004 Hinter der Tür (Kısa Film)
2004 Lautlos
2002 Nothing Less Than the Best (Kısa Film)
1997 Avcı
1996 Einmal Star in Hollywood
1995 Grenzgänger (Kısa Film)
1995 Nachtbus (Kısa Film)
1995 Pack mich (Kısa Film)
1993 Tersine Dünya
1992 Misunderstanding of the Moon
1992 Der Schattenboxer
1991 Çıplak
1990 Eine Liebe in Istanbul
1989 Der Geschichtenerzähler
1989 Stille Betrüger
1989 Vatanyolu

Televizyon

2019 Aktenzeichen XY... ungelöst!
2018 Fi
2015 Kiraz Mevsimi
2015 Letzte Spur Berlin
2015 Kommissar Marthaler - Ein allzu schönes Mädchen (TV Filmi)
2015 Der Lehrer
2014 Her Sevda Bir Veda
2013 Papa auf Probe (TV Filmi)
2012 Tatort
2012 Veda (Mini Dizi)
2011 Küstenwache
2010 Der Kriminalist
2010 Dahoam is Dahoam
2009 Stolberg
2009 SOKO Leipzig
2008 Augenzeugin (TV Filmi)
2007 Ein starkes Team
2006 Der beste Lehrer der Welt (TV Filmi)
2005 Wilde Engel
2003 Abschintt 40
2000 Schimanski
1998 Ein Engel schlägt zurück (TV Filmi)
1996 Samson and Delilah (Mini Dizi)
1996 Wolkenstein
1996 Landgang für Ringo (TV Filmi)
1995 Die Partner
1995 Schwarz greift ein
1995 Tot auf Halde (TV Filmi)
1995 Ärzte
1994 Nacht der Frauen (Mini Dizi)
1994 Der Fahnder
1993 Maus und Katz (TV Filmi)
1993 Glückliche Reise
1992 Praxis Bülowbogen
1992 Wolffs Revier
1992 Business with Friends (TV Filmi)
1992 Ein Fall für zwei
1990 Hotel Paradies
1989 Rivalen der Rennbahn

Görev Aldığı Yapımlar

Jale Arıkan Fotoğrafları

Jale Arıkan Fotoğrafları Jale Arıkan Fotoğrafları Jale Arıkan Fotoğrafları Jale Arıkan Fotoğrafları Jale Arıkan Fotoğrafları