Jamel Debbouze

Jamel Debbouze
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :18.6.1975
Doğum Yeri:Paris

Jamel Debbouze, Fas asıllı Fransız aktör, yapımcı ve komedyen. 

Cannes Film Festivali'nde 2006 yılında Indigènes adlı film ile aldığı En İyi Aktör ödülünün yanı sıra iki kere de César Ödülleri'ne aday olmuştur. Oyuncu, 1990 yılında henüz 15 yaşındayken Trappes'teki tren istasyonunda arkadaşıyla oynarken 150 km/s hızında giden bir trenin çarpması sonucu sağ kolunu kullanma yeteneğini kaybetmiş, 1992 yılında ilk kez kısa metraj bir filmde oynamış sonraki yıllarda da pek çok kısa metraj filmde rol almıştır. 1996 yılnda ilk uzun metrajlı filminde rol almış, 1998'den sonra dönem dönem televizyonlarda komedi ve eğlence programları yapmış, dizilerde rol almıştır. 2004 yılında Olimpiyat Oyunları Ateşi'ni Fransa adına taşımıştır. Türkiye'de Amelie, Asteriks ve Oburiks: Görevimiz Kleopatra, Angel-A ve Asteriks Olimpiyat Oyunları'nda filmleri vizyona girmiştir.

Filmografi
Parlez-moi de la pluie - (2008) - Karim
Astérix aux jeux olympiques - (2008) - Numerobis
Indigènes - (2006) - Saïd Otmari
Angel-A - (2005) - André
She Hate Me - (2004) - Doak
Le Boulet - (2002) - The Malian guard
Asterix & Obelix: Mission Cléopatre - (2002) - Numerobis
Le fabuleux destin d'Amélie Poulain - (2001) - Lucien
Elie annonce Semoun - (2000)
Le Ciel, les oiseaux et... ta mère! - (1999) - Youssef
Zonzon - (1998) - Kader
Les Deux papas et la maman - 2010

Görev Aldığı Yapımlar

Jamel Debbouze Fotoğrafları

Jamel Debbouze Fotoğrafları Jamel Debbouze Fotoğrafları Jamel Debbouze Fotoğrafları Jamel Debbouze Fotoğrafları Jamel Debbouze Fotoğrafları