James Gunn

James Gunn
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :5.08.1970
Doğum Yeri:Missouri

ABD'li müzisyen, oyuncu, yazar, senarist, yapımcı ve yönetmen.


Tromo ve Juliet (1996), Scooby-Doo (2002) ve devamı olan Scooby-Doo 2: Canavarlar Unleashed (2004) ve Ölüler Şafağı'nın (2004) senaryosunu yazarak 1990'ların ortasında senarist olarak kariyerine başladı. Daha sonra Slither (2006) başında da yönetmen olarak çalışmaya başladı. Daha sonra süper kahraman filmleri Süper (2010), Galaksinin Koruyucuları (2014) ve Galaxy'nin Koruyucuları Vol. 2 (2017) filmlerini yazdı ve yönetti.

Filmografi

Yönetmen

2023 Guardians of the Galaxy Vol. 3
2021 The Suicide Squad
2017 Guardians of the Galaxy: Inferno (Kısa Video)
2017 Galaksinin Koruyucuları 2
2014 Galaksinin Koruyucuları
2013 Çatlak Film
2010 Super: Deleted Scene (Kısa Video)
2010 Super
2006 Yaratıklar
1997 Hamster PSA (Kısa Film)

Televizyon

2022 The Guardians of the Galaxy: Holiday Special
2022 Peacemaker
2009 PG Porn (Mini Dizi)
2008 Humanzee!
2008 Sparky & Mikaela
2000 Troma's Edge TV
1997 Sgt. Kabukiman Public Service Announcement (Kısa Film)
1997 The Tromaville Café

Yapımcı

2023 Coyote vs. Acme
2019 Brightburn
2019 Avengers: Endgame
2018 Avengers: Sonsuzluk Savaşı
2017 Guardians of the Galaxy: Inferno (Kısa Video)
2016 Belko Deneyi
2012 Lollipop Chainsaw: Zom-Be-Gone (Kısa Film)
2008 Fairy Tale Police (Kısa Film)
2008 Blue Like You (Kısa Video)
2008 Doggie Heaven (Kısa Video)
2008 The Miracle of Phil (Kısa Film)
2005 El kuervo (Kısa Film)
2004 LolliLove
2004 Scooby-Doo 2 - Canavarlar Kaçtı
2003 The Man Who Invented the Moon (Kısa Film)
2000 The Specials

Televizyon

2022 Strasky & Hutch
2022 Peacemaker
2009 PG Porn (Mini Dizi)
2009 Post Apocalyptic Pizza
2008 Humanzee!
2008 Sparky & Mikaela

Senaryo

2023 Guardians of the Galaxy Vol. 3
2023 Coyote vs. Acme
2021 The Suicide Squad
2017 Guardians of the Galaxy: Inferno (Kısa Video)
2017 Galaksinin Koruyucuları 2
2016 Belko Deneyi
2016 Dolphinman Battles the Sex Lobsters (Kısa Video)
2014 Galaksinin Koruyucuları
2013 Çatlak Film
2012 Lollipop Chainsaw (Video Oyunu)
2010 Super
2006 Yaratıklar
2004 LolliLove
2004 The Lost Tape: Andy's Terrifying Last Days Revealed (Kısa Video)
2004 The Swidge (Kısa Film)
2004 Scooby-Doo 2 - Canavarlar Kaçtı
2004 Ölülerin Şafağı
2004 Tube (Kısa Film)
2002 Two-Player Spooky Island Arcade Challenge (Video Oyunu)
2002 Scooby-Doo
2001 On Üç Hayalet
2000 The Specials
1999 Terror Firmer
1997 Hamster PSA (Kısa Film)
1996 Tromeo and Juliet

Televizyon

2022 Strasky & Hutch
2022 The Guardians of the Galaxy: Holiday Special
2022 Peacemaker
2010 Du hard ou du cochon!
2009 PG Porn (Mini Dizi)
2008 Humanzee!
2008 Sparky & Mikaela
2000 Troma's Edge TV
1997 Sgt. Kabukiman Public Service Announcement (Kısa Film)
1997 The Tromaville Café

Oyuncu

2017 Guardians of the Galaxy: Inferno (Kısa Video)
2014 Galaksinin Koruyucuları
2013 LocoCycle (Video Oyunu - Seslendirme)
2010 Super
2006 Yaratıklar
2004 LolliLove
2004 Tales from the Crapper (Video)
2003 The Ghouls
2003 Doggie Tails, Vol. 1: Lucky's First Sleep-Over (Video – Seslendirme)
2003 Melvin Goes to Dinner
2000 Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV
2000 The Specials
1996 Tromeo and Juliet

Televizyon

2015 Con Man
2013 Holliston
2013 Team Unicorn
2009 PG Porn (Mini Dizi)
2008 Humanzee!
1997 Sgt. Kabukiman Public Service Announcement (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

James Gunn Fotoğrafları

James Gunn Fotoğrafları James Gunn Fotoğrafları James Gunn Fotoğrafları James Gunn Fotoğrafları James Gunn Fotoğrafları