Jamie Dornan

Jamie Dornan
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :1.5.1982
Doğum Yeri:Hollywood

BAFTA adaylığı bulunan Kuzey İrlandalı oyuncu, model ve müzisyendir. Marie Antoinette filminde oynadığı Axel von Fersen rolüyle tanınan oyuncu ABC televizyon kanalının Once Upon a Time adlı dizisinde Şerif Graham'ı canlandırdı. Ayrıca BBC Two kanalında yayınlanan The Fall adlı dizide seri katil olan Paul Spector'ı canlandırdı. Elli Ton serisinde ana karakterlerden birisi olan Christian Grey'i canlandırdı.

Dornan aynı zamanda Calvin Klein ve Dior gibi dünyaca ünlü markalara mankenlik yapmış ve New York Times tarafından 'Altın Vücut' ünvanını almıştır. Ayrıca Dior Homme ve Calvin Klein çekimleri aracılığıyla Kate Moss ve Eva Mendes ile verdikleri pozlar çok konuşulmuştur.

Kasım 2014'te People dergisinin yaptığı Yaşayan En Seksi Erkekler listesinde 3. sırada yer aldı. Ertesi yıl PopSugar tarafından yapılan 2015'in En Seksi Ünlü Erkekleri listesinde ilk sırada yer aldı. Ayrıca aynı yıl Just Jared'ın '2015'in En Popüler 25 Aktörü' listesinde 2. sırada yer aldı.

Erken Yaşamı

Dornan Holywood, Down Kontluğu, Kuzey İrlanda'da doğdu ve Belfast banliyölerinde büyüdü. İki ablası vardır. Ablalarından birisi, Liesa, Londra'da Disney için çalışmaktadır. Diğer ablası Jessica ise Falmouth, İngiltere'de moda tasarımcısıdır. Babası Profesör Jim Dornan, aktör olmayı düşünmüş doğum uzmanı ve jinekologtur. 16 yaşındayken annesi Lorna kanserden hayatını kaybetmiştir. Dornan aktris Greer Garson'un ilk kuzenidir. Ailesinin her iki tarafındaki büyükannesi ve büyükbabası Metodist vaiz idi.

Belfast'taki Metodist Koleji'nde tiyatro bölümüne katıldı ve ayrıca burada rugby oynadı. Ardından Teesside Üniversitesi'ne kaydoldu fakat aktör olmaya karar verip buradan ayrılarak Londra'ya taşındı.

Kişisel Hayatı

Dornan 2003'ten 2005'e kadar aktris Keira Knightley ile birlikte görüldü. 27 Nisan 2013 tarihinde Somerset'daki bir kır evinde İngiliz aktris ve şarkıcı-şarkı yazarı Amelia Warner ile evlendi. 2013'ün Haziran ayında çift ilk çocuklarını beklediklerini açıkladı ve Warner Kasım ayında Dulcie adını koyduğu bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Şubat 2016'da Dornan ve Warner, ikinci bir kız çocuğuna sahip oldular.

Filmografi

2018 Fifty Shades Freed
2018 Robin Hood
2017 Fifty Shades Darker
2017 Untogether
2016 Anthropoid
2016 The Siege of Jadotville
2016 The 9th Life of Louis Drax
2015 Fifty Shades of Grey
2015 Burnt
2014 Flying Home
2009 Shadows in the Sun
2009 X Returns
2009 Nice to Meet You
2008 Beyond the Rave
2006 Marie Antoinette

Televizyon

2014 New Worlds
2013 The Fall
2011 Once Upon a Time

Diskografi

2006 My Burning Sun
2005 Fairytale

Ödülleri

2016 Golden Raspberry Awards - Worst Actor, Fifty Shades of Grey
2016 Worst Screen Combo (with Dakota Johnson), Fifty Shades of Grey
2015 Irish Film and Television Awards - Rising Star, The Fall
2014 Broadcasting Press Guild Awards - Breakthrough Award, The Fall
2014 Irish Film and Television Awards - Best Lead Actor-Television, The Fall

Görev Aldığı Yapımlar

Jamie Dornan Fotoğrafları

Jamie Dornan Fotoğrafları Jamie Dornan Fotoğrafları Jamie Dornan Fotoğrafları Jamie Dornan Fotoğrafları Jamie Dornan Fotoğrafları