Jane Seymour

Jane Seymour
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :15.2.1951
Doğum Yeri:Middlesex

İngiliz aktris.

Tam adı Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg'dir. Hollandalı olan annesi hemşire ve Polonya Yahudisi asıllı babası ise jinekologdur.

Onassis: The Richest Man in the World (1988), Cennetin Doğusu (1981), Somewhere in Time (1980), Davetsiz Çapkınlar (2005) ve TV dizisi Dr. Quinn, Medicine Woman (1993) ile tanınmıştır. Ayrıca Cennetin Doğusu filmiyle Altın Küre kazanmıştır.

'Bond kızı' olarak tanınan Jane Seymour, İngiltere'de 'The Arts Educational School'da sanat eğitimi aldı. Meslek yaşamına 1969 yılında Richard Attenborough'un yönettiği Oh! What a Lovely War adlı sinema filminde küçük bir rolle başladı. Kısa bir süre sonra filmin yönetmeninin oğlu Michael Attenborough ile evlendi. 1970 yılında ilk önemli rolünü, bir nazi dramını anlatan The Only Way adlı oyunda aldı. 1972 yılından itibaren televizyon filmleri ve dizilerde görünmeye başladı. 'Bond kızları' listesinde ilk sırada yer aldı. 1973'te eşinden ayrıldıktan sonra tv dizilerinde oynamayı sürdürdü. 1984 yılında Lassiter adlı filmde kamera karşısında soyunan Seymour, Playboy dergisinde kapak oldu.

Bir film çekimi için gittiği İspanya'da geçirdiği bir alerjik reaksiyon nedeniyle aldığı antibiyotik ilaçlar yüzünden ölümden döndü. Oyunculuğa bir süre ara veren sanatçı, 2005 yılında yeniden mesleğine başladı. Jane Seymour, dört evlilik yaşadı, özel hayatında çocuk cinsel istismarını önleme çalışmalarında aktif olarak yer aldı, 2 Aralık 2008 tarihinde, Christopher ve Dana Reeve Vakfı tarafından engelliler için yaptığı çalışmalar nedeniyle ödüllendirildi.

Filmografi

2019 Friendsgiving
2018 Little Italy
2018 Adi Shankar's Gods and Secrets
2018 The War with Grandpa
2018 High Strung, Free Dance
2018 Mistrust
2018 Better Start Running
2017 Becoming Bond (Belgesel)
2017 Daha Yeni Başladık
2017 The Female Brain
2017 Pray for Rain
2017 Sandy Wexler
2017 The Female Brain
2016 Fifty Shades of Black
2016 High Strung
2015 James Bond Sensitivity Training with Jane Seymour (Kısa Film)
2015 About Scout
2015 Bereave
2014 Dr. Quinn, Morphine Woman with Jane Seymour (Kısa Film)
2014 Love by Design
2013 Austenland
2012 Freeloaders
2012 Lake Effects
2011 Perfectly Prudence
2011 Love, Wedding, Marriage
2011 The Family Tree
2009 Wake
2009 The Velveteen Rabbit (Seslendirme)
2009 The Assistants
2007 After Sex
2006 The Beach Party at the Threshold of Hell
2006 Blind Dating
2005 Wedding Crashers
2002 Touching Wild Horses
1998 Quest for Camelot (Seslendirme)
1998 The New Swiss Family Robinson
1997 California
1994 Count on Me
1989 La Révolution française
1987 El Túnel
1985 Head Office
1984 Lassiter
1982 The Scarlet Pimpernel
1980 Somewhere in Time
1980 Oh! Heavenly Dog
1978 The Four Feathers
1977 Sinbad and the Eye of the Tiger
1977 Killer on Board
1973 The Best Pair of Legs in the Business
1973 Live and Let Die
1973 Frankenstein: The True Story
1972 Young Winston
1970 The Only Way
1969 Oh! What a Lovely War

Televizyon

2018 Let's Get Physical
2017 His Wives and Daughters
2016 Hooten & the Lady
2015 Jane the Virgin
2014 A Royal Christmas (TV Filmi)
2014 Men at Work
2014 Forever
2013 Lovestruck: The Musical (TV Filmi)
2013 An American Girl: Saige Paints the Sky (TV Filmi)
2012 Once Upon a Christmas
2012 Franklin & Bash
2011 Castle
2008 Dear Prudence (TV Filmi)
2007 In Case of Emergency
2007 Agatha Christie's Marple (TV Filmi)
2006 Modern Men
2006 How I Met Your Mother
2006 Justice
2004 Law & Order: Special Victims Unit
2004 Smallville
2002 Heart of a Stranger (TV Filmi)
2001 Blackout (TV Filmi)
2001 Dr. Quinn, Medicine Woman: The Heart Within (TV Filmi)
2000 Murder in the Mirror (TV Filmi)
2000 Enslavement: The True Story of Fanny Kemble (TV Filmi)
2000 Yesterday's Children (TV Filmi)
1999 Healthy Living
1999 A Memory in My Heart (TV Filmi)
1999 Dr. Quinn, Medicine Woman: The Movie (TV Filmi)
1998 Dharma & Greg
1998 A Marriage of Convenience (TV Filmi)
1997 The Absolute Truth (TV Filmi)
1994 A Passion for Justice: The Hazel Brannon Smith Story (TV Filmi)
1993 Praying Mantis (TV Filmi)
1993 Heidi (TV Filmi)
1993 Dr. Quinn, Medicine Woman
1992 Are You Lonesome Tonight? (TV Filmi)
1992 Sunstroke (TV Filmi)
1991 Passion (TV Filmi)
1991 Memories of Midnight (TV Filmi)
1990 Angel of Death (TV Filmi)
1990 Matters of the Heart (TV Filmi)
1988 Keys to Freedom (TV Filmi)
1988 The Woman He Loved (TV Filmi)
1988 Onassis: The Richest Man in the World (TV Filmi)
1988 Jack the Ripper (Mini Dizi)
1988 War and Remembrance
1986 Crossings (TV Filmi)
1985 Obsessed with a Married Woman (TV Filmi)
1984 Dark Mirror (TV Filmi)
1984 The Sun Also Rises (TV Filmi)
1983 The Phantom of the Opera (TV Filmi)
1983 Jamaica Inn (TV Filmi)
1983 The Haunting Passion (TV Filmi)
1981 East of Eden
1981 BBC2 Playhouse
1979 Dallas Cowboys Cheerleaders (TV Filmi)
1978 The Awakening Land
1978 Battlestar Galactica
1978 Love's Dark Ride (TV Filmi)
1977 Benny and Barney: Las Vegas Undercover (TV Filmi)
1977 Seventh Avenue (TV Filmi)
1977 McCloud
1976 The Story of David (TV Filmi)
1976 Our Mutual Friend
1976 Captains and the Kings
1975 The Hanged Man
1973 Great Mysteries
1972 The Pathfinders
1972 The Strauss Family
1972 The Onedin Line
1970 Here Come the Double Deckers

Görev Aldığı Yapımlar

Jane Seymour Fotoğrafları

Jane Seymour Fotoğrafları Jane Seymour Fotoğrafları Jane Seymour Fotoğrafları Jane Seymour Fotoğrafları Jane Seymour Fotoğrafları