Janset

Janset
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :10.6.1971
Doğum Yeri:Münih

Türk oyuncu ve sunucu.

Tam adı Janset Paçal'dır. İlk olarak 1990 yılında Antalya Çizgi Tiyatrosu'nda animatörlük yapmaya başladı. 1992'de modelliğe başladı; 1994'te İstanbul'a gelerek Gaye Sökmen Ajans'a katıldı. Birçok derginin kapağında yer aldı. 1996'da başladığı atv'deki 'Televizyon Çocuğu'nda 90 bölüm boyunca Okan Bayülgen'e eşlik etti, bu programla ünlü oldu. 

1997'de yine atv'de Mehmet Ali Erbil ve Yalçın Menteş'in başrolleri paylaştıkları Tatlı Kaçıklar'da oynadı. 1998'de TGRT'nin Klass Magazin adlı magazin programını sundu. Hakan Yılmaz, Tuluğ Çizgen, Suzan Aksoy ve Necmi Yapıcı ile birlikte 1999'da TRT 1'de yayınlanmaya başlayan Ayrılsak da Beraberiz'de Haziran 2002'ye kadar başrol oynadı. 2000'de Nurseli İdiz, Başak Köklükaya ve Metin Akpınar gibi oyuncularla birlikte Attila İlhan'ın yazdığı, TRT'nin 13 bölümlük mini dizisi Baykuşların Saltanatı'nda rol aldı. Aynı yıl Yosi Mizrahi ile birlikte Star TV için hazırlanan 14 bölümlük yarışma programı Hazine Adası'nı sundu. 

Yine aynı yıl, Ömer Albayrak'la birlikte Kanal D'de Banvit Lezzet Şov'u sundu. 2000'de Ziya Kürküt'le Kral TV Müzik Ödülleri'ni, 2001'de de Hakan Yılmaz'la TRT Yılbaşı Özel'i sundu. Bu yıldan başlayarak 33 program boyunca Radio Contact'ta Neysen O adlı rock programını hazırlayıp sundu. 2002'de TGRT'de Çocuklar Duymasın adlı dizinin 6. bölümünde konuk oyuncu olarak yer aldı. Janset, 2002 Haziran ayından itibaren Ömer Uğur'un yönettiği Kanal D dizisi Yarım Elma da Günay Karacaoğlu ile başrolleri paylaştı. Ağustos - Eylül 2003'te çekilen, 20 Şubat 2004'te gösterime giren Ezel Akay'ın yönettiği Neredesin Firuze? filminde Sibel rolünü üstlendi. 2003 kışında atv'de Patron Kim? adlı mini dizide Cem Davran ve Ayten Gökçer'le başrolü paylaştı. 2005'te Mustafa Altıoklar tarafından yönetilen Banyo adlı filmde rol aldı. 2006'da Haluk Bilginer, Ata Demirer ve Metin Akpınar ile Kısık Ateşte 15 Dakika filmini çekti. Arka Sokaklar ve Doktorlar isimli dizilerde konuk oyuncu olarak yer aldı. 2007'de TRT'nin dizisi Evimin Erkeği isimli dizide rol aldı. 

2008'de atv'de yayınlanan Gülse Birsel'in yazdığı Avrupa Yakası isimli diziye konuk oyuncu olarak girdi. 2009'da Turkmax'ta yayınlanan Kahve Bahane isimli dizide rol aldı. 2009'da FOX'ta Fort Boyard isimli programı sundu. 2010'da gösterime giren Sinem Kobal ve Engin Altan'ın başrollerini paylaştığı Romantik Komedi' isimli filmde kısa bir sahnede yer aldı. Son olarak Mor ve Ötesi grubunun, 'Araf' ve 'Sor' isimi parçalarına çekilen video kliplerde yer aldı. 2013'te Ali İhsan Varol tarafından sunulan Kelime Oyunu yarışmasında yarışmıştır.

Filmografi

2020 Dersaadet Apartmanı
2019 Speechless (Kısa Film)
2016 Scrabble (Kısa Film)
2015 Hayat Öpücüğü
2015 Köstebekgiller 2: Gölgenin Tılsımı (Seslendirme)
2014 Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış (Seslendirme)
2012 Sitem (Kısa Film)
2012 Canımın İçi
2011 Ya Sonra
2009 Romantik Komedi
2006 Kısık Ateşte 15 Dakika
2005 Banyo
2004 Buluşmalar (Kısa Film)
2003 Neredesin Firuze

Televizyon

2017 7 Yüz
2009 Kahve Bahane
2008 Avrupa Yakası
2007 Anında Görüntü Show
2007 Evimin Erkeği
2006 Doktorlar
2006 Arka Sokaklar
2004 Yarım Elma
2003 Patron Kim
2002 Ayrılsak da Beraberiz
2001 Çocuklar Duymasın
2000 Baykuşların Saltanatı
1998 Tatlı Kaçıklar

Görev Aldığı Yapımlar

Janset Fotoğrafları

Janset Fotoğrafları Janset Fotoğrafları Janset Fotoğrafları Janset Fotoğrafları Janset Fotoğrafları