Jared Leto

Jared Leto
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :26.12.1971
Doğum Yeri:Bossier City, Louisiana

ABD'li, Akademi ve Altın Küre Ödüllü aktör, şarkıcı, müzisyen ve şarkı sözü yazarı.

Leto büyük bütçeli Hollywood filmlerinde ve bağımsız yapımı olan küçük filmlerde rol almıştır. Yükselmesindeki en büyük önemli rolü gençlik draması olan My So-Called Life (1994) filmindeki Jordan Catalano karakteridir. Daha sonra How to Make an American Quilt (1995) filminde çıkış yapmış ve Prefontaine (1997) filmindeki performansı ile çok önemli iyi eleştiriler almıştır. 

2013 yılında düzenlenen Altın Küre Ödüllerinde ise Dallas Buyers Club (2013) filminde oynadığı transeksüel karakteri ile En İyi Yardımcı Aktör ödülünü almıştır. Ve son olarak (2016) Dc.Comıcs yapımı Suicide Squad filminde Joker karakterini canlandırmıştır.

Leto aynı zamanda rock grubu Thirty Seconds to Mars'ın solisti ve gitaristidir. Grubu 1998 yılında Los Angeles'ta abisi Shannon Leto ile birlikte kurmuştur. Immortal ve Virgin şirketleriyle plak anlaşmaları bulunmaktadır. Thirty Seconds to Mars kendi grup adlarını taşıyan ilk albümlerini 2002'de yayınladı ve olumlu eleştiriler aldı. Daha sonra yayınladıkları albümü A Beautiful Lie (2005) birçok ülkede ödül almıştır. This Is War (2009) grubun üçüncü albümüdür, 2009 Aralık ayında yayınlanmıştır. Dördüncü stüdyo albümleri Love, Lust, Faith and Dreams (2013) Mayıs ayında çıkmıştır. Ve albümün çıkış şarkısı Up in the Air Mtv Video Müzik Ödüllerinde 'En İyi Rock Klibi' ödülünü almıştır. Leto aynı zamanda müzik videolarını da kendisi yönetmiştir.

Filmografi

2018 The Outsider Film has yet to be released
2017 2036: Nexus Dawn (Kısa Film)
2017 Blade Runner 2049 Film has yet to be released
2016 Holy Hell double-dagger (Ayrıca Yapımcı)
2016 Suicide Squad
2015 Jeremy Scott: The People's Designer double-dagger
2013 Dallas Buyers Club
2012 Artifact double-dagger (Ayrıca Yönetmen ve Yapımcı)
2011 TT3D: Closer to the Edge double-dagger (Anlatıcı)
2009 Mr. Nobody
2007 Chapter 27 (Ayrıca Yapımcı)
2006 Lonely Hearts
2005 Hubert Selby Jr: It/ll Be Better Tomorrow double-dagger
2005 Lord of War
2004 Alexander
2002 Highway
2002 Panic Room
2002 Phone Booth
2001 Sol Goode (Ayrıca Yapımcı)
2000 American Psycho
2000 Requiem for a Dream
2000 Sunset Strip
1999 Black and White
1999 Fight Club
1999 Girl, Interrupted
1998 Basil
1998 Urban Legend
1998 The Thin Red Line
1997 Prefontaine
1997 Switchback
1996 The Last of the High Kings
1995 How to Make an American Quilt

Televizyon

2016 Great Wide Open (Ayrıca Yönetmen ve Yapımcı)
2015 Beyond the Horizon (Ayrıca Yönetmen ve Yapımcı)
2014 Into the Wild (Ayrıca Yönetmen ve Yapımcı)
2006 The Armenian Genocide (TV Filmi – Anlatıcı)
2003 Hollywood High
1994 My So-Called Life (TV Filmi)
1994 Cool and the Crazy
1993 Almost Home
1992 Camp Wilder

Müzik Videoları

Yönetmen Olarak

2016 Purple Lamborghini
2013 Up in the Air
2013 Do or Die
2013 City of Angels
2010 Closer to the Edge
2010 Hurricane
2009 Kings and Queens
2008 A Beautiful Lie
2006 The Kill
2006 From Yesterday

Yapımcı Olarak

2013 Do or Die
2013 City of Angels
2010 Closer to the Edge
2009 Kings and Queens
2008 A Beautiful Lie
2006 The Kill
2006 From Yesterday

Görev Aldığı Yapımlar

Jared Leto Fotoğrafları

Jared Leto Fotoğrafları Jared Leto Fotoğrafları Jared Leto Fotoğrafları Jared Leto Fotoğrafları Jared Leto Fotoğrafları