Jared Leto

Jared Leto
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :26.12.1971
Doğum Yeri:Bossier City, Louisiana

ABD'li oyuncu, müzisyen ve şarkı sözü yazarı.

İlk kez My So-Called Life (1994) filmindeki Jordan Catalano karakteriyle tanınmıştır. Daha sonra How to Make an American Quilt (1995) filminde çıkış yapmış ve Prefontaine (1997) filmindeki performansı ile çok önemli iyi eleştiriler almıştır. 

2013 yılında düzenlenen Altın Küre Ödüllerinde ise Dallas Buyers Club (2013) filminde oynadığı transeksüel karakteri ile En İyi Yardımcı Aktör ödülünü almıştır. Ve son olarak (2016) Dc.Comics yapımı Suicide Squad filminde Joker karakterini canlandırmıştır.

Leto aynı zamanda rock grubu Thirty Seconds to Mars'ın solisti ve gitaristidir. Grubu 1998 yılında Los Angeles'ta abisi Shannon Leto ile birlikte kurmuştur. Immortal ve Virgin şirketleriyle plak anlaşmaları bulunmaktadır. Thirty Seconds to Mars kendi grup adlarını taşıyan ilk albümlerini 2002'de yayınladı ve olumlu eleştiriler aldı. Daha sonra yayınladıkları albümü A Beautiful Lie (2005) birçok ülkede ödül almıştır. This Is War (2009) grubun üçüncü albümüdür, 2009 Aralık ayında yayınlanmıştır. Dördüncü stüdyo albümleri Love, Lust, Faith and Dreams (2013) Mayıs ayında çıkmıştır. Ve albümün çıkış şarkısı Up in the Air Mtv Video Müzik Ödüllerinde 'En İyi Rock Klibi' ödülünü almıştır. Leto aynı zamanda müzik videolarını da kendisi yönetmiştir.

Filmografi

2021 The Little Things
2021 Tron 3
2020 Morbius
2018 The Outsider
2017 2036: Nexus Dawn (Kısa Film)
2017 Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı
2016 Gucci Guilty (Kısa Film)
2016 Holy Hell double-dagger
2016 Skrillex & Rick Ross: Purple Lamborghini (Kısa Video)
2016 Suicide Squad: Gerçek Kötüler
2013 Sınırsızlar Kulübü
2009 Mr. Nobody
2007 Chapter 27
2006 Lonely Hearts
2005 Lord of War
2004 Alexander
2002 Highway
2002 Panic Room
2002 Phone Booth
2001 Sol Goode
2000 American Psycho
2000 Requiem for a Dream
2000 Sunset Strip
1999 Black and White
1999 Fight Club
1999 Girl, Interrupted
1998 Basil
1998 Urban Legend
1998 The Thin Red Line
1997 Prefontaine
1997 Switchback
1996 The Last of the High Kings
1995 How to Make an American Quilt

Televizyon

2018 Asesinato en el Hormiguero Express (Kısa Film)
1995 My So-Called Life (TV Filmi)
1994 Cool and the Crazy
1994 Rebel Highway
1993 Almost Home
1992 Camp Wilder

Yönetmen

2019 A Day in the Life of America (Belgesel)
2016 Great Wide Open (Kısa Belgesel)
2012 Artifact (Belgesel)

Televizyon

2015 Into the Wild (Belgesel)
2015 Beyond the Horizon (Belgesel)
2010 30 Seconds to Mars: The Making of 'The Ride' (Kısa Film)

Kısa Video

2017 30 Seconds to Mars: Walk on Water
2013 30 Seconds to Mars: City of Angels
2013 30 Seconds to Mars: Do or Die
2013 30 Seconds to Mars: Up in the Air
2010 30 Seconds to Mars: Hurricane
2010 30 Seconds to Mars: Closer to the Edge
2009 30 Seconds to Mars: Kings and Queens
2008 30 Seconds to Mars: A Beautiful Lie
2006 30 Seconds to Mars: From Yesterday
2006 30 Seconds to Mars: The Kill (Bury Me)

Yapımcı

2021 Tron 3
2019 A Day in the Life of America (Belgesel)
2018 The Outsider
2016 Holy Hell
2007 Chapter 27
2003 Sol Goode

Televizyon

2015 Into the Wild (Belgesel)
2010 30 Seconds to Mars: The Making of 'The Ride' (Kısa Film)

Kısa Video

2018 30 Seconds to Mars: Rescue Me
2017 30 Seconds to Mars: Walk on Water
2013 30 Seconds to Mars: City of Angels
2013 30 Seconds to Mars: Do or Die
2013 30 Seconds to Mars: Up in the Air
2011 30 Seconds to Mars: This Is War
2010 30 Seconds to Mars: Hurricane
2010 30 Seconds to Mars: Closer to the Edge
2009 30 Seconds to Mars: Kings and Queens
2006 30 Seconds to Mars: From Yesterday
2006 30 Seconds to Mars: The Kill (Bury Me)

Görev Aldığı Yapımlar

Jared Leto Fotoğrafları

Jared Leto Fotoğrafları Jared Leto Fotoğrafları Jared Leto Fotoğrafları Jared Leto Fotoğrafları Jared Leto Fotoğrafları