Jean-Pierre Jeunet

Jean-Pierre Jeunet
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :3.9.1953
Doğum Yeri:Loire

Fransız oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Birçok filmde yönetmen Marc Caro ile birlikte çalışmıştır. Şarküteri (1991), Kayıp Çocuklar Şehri (1995) ve Alien: Diriliş (1997) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2021 Big Bug
2016 Deux escargots s'en vont (Kısa Film)
2013 Kahraman Çocuk
2009 Chanel No. 5: Train de Nuit (Kısa Film)
2009 Micmacs à tire-larigot
2004 Kayıp Nişanlı
2001 Amelie
1997 Alien: Diriliş
1995 Kayıp Çocuklar Şehri
1993 The King of Ads, Part 2 (Belgesel)
1991 Şarküteri
1989 Foutaises (Kısa Film)
1984 Pas de repos pour Billy Brakko (Kısa Film)
1981 Le bunker de la dernière rafale (Kısa Film)
1981 Le manège (Kısa Film)
1978 L'évasion (Kısa Film)

Televizyon

2015 Casanova (TV Filmi)

Yapımcı

2018 Looop (Kısa Film)
2013 Kahraman Çocuk
2010 Au four et au moulin: les coulisses de Micmacs à Tire-Larigot (Belgesel Video)
2009 Micmacs à tire-larigot
2006 A forradalom arca - Egy pesti lány nyomában (Belgesel)
2004 Kayıp Nişanlı

Televizyon

2015 Casanova (TV Filmi)

Senaryo

2021 Big Bug
2013 Kahraman Çocuk
2009 Micmacs à tire-larigot
2004 Kayıp Nişanlı
2001 Amelie
1995 Kayıp Çocuklar Şehri
1991 Şarküteri
1989 Foutaises (Kısa Film)
1984 Pas de repos pour Billy Brakko (Kısa Film)
1981 Le bunker de la dernière rafale (Kısa Film)
1981 Le manège (Kısa Film)
1978 L'évasion (Kısa Film)

Oyuncu

1984 Pas de repos pour Billy Brakko
1981 Le bunker de la dernière rafale

Televizyon

1995 Temps mort autour de Caro & Jeunet (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Jean-Pierre Jeunet Fotoğrafları

Jean-Pierre Jeunet Fotoğrafları Jean-Pierre Jeunet Fotoğrafları Jean-Pierre Jeunet Fotoğrafları Jean-Pierre Jeunet Fotoğrafları Jean-Pierre Jeunet Fotoğrafları