Jerry Reed

Jerry Reed
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :20.3.1937
Doğum Yeri:Atlanta

ABD'li country müzik şarkıcısı, gitaristi ve söz yazarı ve sinema sanatçısı. 

Yirmiden fazla dizi ve sinema filminde rol almıştır. Ayrıca oynadığı bazı filmlerin müziğini de yapmıştır. Albümlerinden bazıları, 'Guitar Man', 'US Male', 'A Thing Called Love', 'Alabama Wild Man', 'Amos Moses', 'Ko-Ko Joe', 'Lord, Mr. Ford', 'East Bound and Down' (1977'de Smokey ve The Bandit'in reed'in ortak başrol oynadığı tema şarkısı) şeklindedir.

'When You're Hot, You're Hot' şarkısıyla Grammy Ödülü kazanmıştır.

Reed, 5 Nisan 2017'de Country Music Müzikaller Şeref Kürsüsü'ne üye olarak ilan edildi.

Filmografi

1998 The Waterboy
1994 Evening Shade
1990 B.L. Stryker
1988 Bat*21
1987 Dolly
1985 What Comes Around
1983 The Survivors
1983 Smokey and the Bandit Part 3
1983 Mama's Family
1983 Stroker Ace
1981 Alice
1981 Concrete Cowboys
1980 Smokey and the Bandit II
1979 Hot Stuff
1979 Concrete Cowboys (TV Filmi)
1978 High-Ballin'
1978 Alice
1977 Nashville 99
1977 Smokey and the Bandit
1976 Gator
1975 W.W. and the Dixie Dancekings
1972 The New Scooby-Doo Movies (Seslendirme)

Ödülleri

1993 Grammy Awards - En İyi Country Enstrümantal Performansı, With Chet Atkins for Sneakin' Around
1972 Grammy Awards - En İyi Country Erkek Vokal Performansı, When You're Hot, You're Hot
1971 Country Müzik Birliği - Yılın Enstrümantalisti
1971 Grammy Awards - En İyi Country Enstrümantal Performansı, With Chet Atkins for Me & Jerry
1970 Country Müzik Birliği - Yılın Enstrümantalisti

Görev Aldığı Yapımlar

Jerry Reed Fotoğrafları

Jerry Reed Fotoğrafları Jerry Reed Fotoğrafları Jerry Reed Fotoğrafları Jerry Reed Fotoğrafları Jerry Reed Fotoğrafları