Jessica Biel

Jessica Biel
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :3.3.1982
Doğum Yeri:Ely, Minnesota

ABD'li oyuncu ve eski model. Tam adı Jessica Claire Biel'dir.

Tanınmasını sağlayan rol 7th Heaven tv dizisindeki Mary Camden ile oldu.

Annesi, Kimberly (kızlık soyadı Conroe), bir ev kadını ve ruhsal şifacıydı. Babası Jonathan Biel, General Electric'de çalıştı ve aynı zamanda bir girişimci ve iş danışmanıydı. Jessica Biel Alman, Fransız, İngiliz, İrlandalı ve Çoktav kökenlidir ve Justin adında 1985 doğumlu bir erkek kardeşi vardır. Biel ailesi, onun çocukluk çağında sık sık taşınmıştır. Biel büyürken futbol oynadı ve ayrıca bir jimnastik eğitimi aldı. 2000'den 2002'ye kadar Tufts Üniversitesi'nde öğrenim görmüştür.

Biel başlangıçta bir vokalist olarak eğitilmiştir. 12 yaşında Los Angeles Uluslararası Modelleme ve Yetenek Birliği konferansına katıldı orada keşfedildi. Judith Fontaine Modellik & Talent Agency tarafından kontrat imzalandı. Reklamlarda oynadı ve modellik yapmaya başladı ve reklamlara çıktı. Ekim 2012'de şarkıcı, söz yazarı, dansçı ve aktör Justin Timberlake ile evlidir.

Filmografi

2017 Shock and Awe
2016 The Book of Love (Ayrıca yapımcı)
2016 A Kind of Murder
2016 Spark (Seslendirme)
2015 Accidental Love
2015 Bleeding Heart
2013 The Truth About Emanuel
2012 Total Recall
2012 The Tall Man
2012 Playing for Keeps
2012 Hitchcock
2011 New Year's Eve
2010 Valentine's Day
2010 The A-Team
2009 Planet 51 (Seslendirme)
2009 Powder Blue
2008 Hole in the Paper Sky (Kısa Film – Ayrıca yapımcı)
2008 Easy Virtue
2007 Next
2007 I Now Pronounce You Chuck & Larry
2006 The Illusionist
2006 Home of the Brave
2005 Stealth
2005 Elizabethtown
2005 London
2004 Cellular
2004 Blade: Trinity
2003 The Texas Chainsaw Massacre
2002 The Rules of Attraction
2001 Summer Catch
1998 I'll Be Home for Christmas
1997 Ulee's Gold
1994 It's a Digital World[64]

Televizyon

2016 BoJack Horseman (Seslendirme)
2014 New Girl
2009 Saturday Night Live
2005 Family Guy (Seslendirme)
1996 7th Heaven

Müzik Videoları

2001 Fly Away from Here

Ödülleri

2015 GLSEN Respect Awards, Inspiration Award
2007 Gala Awards - Rising Star Award
2006 Newport Beach Film Festival - Outstanding Achievement in Filmmaking Acting, The Illusionist
1997 Young Artist Award - Best Performance in a Feature Film: Supporting Young Actress, Ulee's Gold

Görev Aldığı Yapımlar

Jessica Biel Fotoğrafları

Jessica Biel Fotoğrafları Jessica Biel Fotoğrafları Jessica Biel Fotoğrafları Jessica Biel Fotoğrafları Jessica Biel Fotoğrafları