Jessica Henwick

Jessica Henwick
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :30.8.1992
Doğum Yeri:Surrey

Singapur asıllı İngiliz oyuncu.

Asıl adı Jessica Yu Li Henwick'tir. Singapur kökenli bir anneyle Zambiya kökenli İngiliz bir babanın kızı olarak 1992'de Surrey'de doğdu. Redroofs Tiyatro Okulu ve Ulusal Gençlik Tiyatrosu'nda (National Youth Theatre) oyunculuk eğitimi gördü. BBC'nin çocuklara yönelik bir yapımı olan Spirit Warriors'daki Bo karakteriyle Britanya'da ünlendi. 2013'te Running on the Cracks adlı oyunla tiyatro dünyasında dikkat çekti.

HBO'nun ünlü dizisi Game of Thrones'a 5. sezonunda Nymeria karakteriyle girdi ve 7. sezona dek zaman zaman göründü. Star Wars serisinin 7. filmi Güç Uyanıyor'da (The Force Awakens) Jessika Pava'yı canlandırdı. Iron Fist ve The Defenders dizilerinde Colleen Wing rolüyle beğeni topladı.

Filmografi

2021 The Matrix 4
2020 On the Rocks
2020 Godzilla vs. Kong
2020 Derin Sular
2020 Canavar Sorunları
2019 Baliko (Kısa Film)
2018 Yo! My Saint (Kısa Film)
2018 The One That Got Away (Kısa Film)
2018 Prius, B*tch (Kısa Film)
2017 Yenilik Tutkusu
2017 Rice on White
2016 The Heart of the Forest (Kısa Film)
2016 The Head Hunter
2015 Star Wars: Güç Uyanıyor
2015 Dragonfly
2014 Dr Liebenstein
2014 Balsa Wood (Kısa Film)
2009 Kayıp Hazine

Televizyon

2020 Gods & Heroes
2018 Luke Cage
2018 Demir Yumruk
2017 Fortitude
2017 Taht Oyunları
2017 Koruyucular (Mini Dizi)
2014 Silk
2014 Lewis
2014 Obsession: Dark Desires (Belgesel Dizi)
2013 Monday to Friday (TV Filmi - Seslendirme)
2012 The Thick of It
2010 Spirit Warriors

Video Oyunu (Seslendirme)

2014 Dreamfall Chapters

Yapımcı

2019 Baliko (Kısa Film)
2016 The Heart of the Forest (Kısa Film)

Senaryo

2019 Baliko (Kısa Film)
2016 The Heart of the Forest (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Jessica Henwick Fotoğrafları

Jessica Henwick Fotoğrafları Jessica Henwick Fotoğrafları Jessica Henwick Fotoğrafları Jessica Henwick Fotoğrafları Jessica Henwick Fotoğrafları