Jim Carrey

Jim Carrey
Rol :Yapımcı
Doğum Tarihi :17.1.1962
Doğum Yeri:Newmarket, Ontario

Kanadalı komedyen ve oyuncu.

1970'li yılların ortalarında, TV dizilerinde aldığı küçük rollerle oyunculuk dünyasına atılan Carrey, ilk çıkışını 1993 yılında 'In Living Color' isimli TV şovuyla yaptı. Doğaçlama yeteneğinin ve mimiklerindeki esnekliğin farkına varılmasından sonra oynadığı 1994 yapımı Ace Ventura: Pet Detective filmi ile televizyon dünyasından sinema dünyasına geçiş yaptı ve büyük bir başarı elde etti.

Yine 1994'te gişe rekoru kıran The Mask filmiyle asıl çıkışını yaptı. Aynı yıl Salak ile Avanak filminde canlandırdığı 'Lloyd Christmas' karakteriyle ününü pekiştirdi.

Ardından 1995'de Batman Forever filminde The Riddler yani Bilmececi rolünde oynadı. Yine aynı yıl, Ace Ventura: When Nature Calls filminde oynayanarak başarısını artırdı. İki hayatlı, sıradışı ve başına buyruk karakterleri canlandırdığı filmler Cable Guy (1996) ve Liar Liar (1997) ile devam etti.

1998 yılıyla beraber Carrey, sinema ve TV ekranlarında canlandırdığı 'güldüren' karakterlerden uzaklaşarak, Man on the Moon (1998), The Truman Show (1999), The Majestic (2001), Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) adlı filmlerde başarılı bir drama oyuncusu olduğunu da kanıtladı.

Hiç Oscar alamamış olmasına rağmen 2 adet Altın Küre ödülüne ve kendi kategorisinde bir rekor olan 9 adet MTV film ödülüne sahiptir. Empire Magazine dergisi tarafından, 'tüm zamanların en iyi 100 sinema yıldızı' listesine 54. sıradan girmiş, yine aynı yıl People Magazine tarafından 'dünyadaki en güzel 50 insan' listesine seçilmiş, 2003'de çıkarılan '90'ların en iyi Box Office yıldızları' sıralamasında da 5. sırayı almıştır.

Filmografi

2019 Sonic the Hedgehog
2016 Gerçek Suçlar
2016 Yemekle Oynanmaz
2014 Salak ile Avanak Geri Dönüyor
2014 Kids (Kısa Film)
2013 Anchorman 2: Efsane Devam Ediyor
2013 Göster Gününü 2
2013 Cold Dead Hand with Jim Carrey (Kısa Video)
2013 Muhteşem Burt Wonderstone
2011 Drunk History Christmas (Kısa Film)
2011 Babamın Penguenleri
2010 Behind the Carol: The Full Motion-Capture Experience (Kısa Video)
2010 Presidential Reunion (Kısa Video)
2009 Yeni Yıl Şarkısı
2009 Seni Seviyorum Phillip Morris
2008 Bay Evet
2008 Horton (Seslendirme)
2007 23 numara
2005 Dick ve Jane İşbaşında
2004 Talihsiz Serüvenler Dizisi
2004 A Series of Unfortunate Events (Video Game)
2004 Sil Baştan
2003 Pecan Pie (Kısa Video)
2003 The Work of Director Michel Gondry (Video)
2003 Aman Tanrım!
2001 Majestic
2000 Grinç
2000 Ben, Kendim ve Sevgilim
1999 Ay'daki Adam
1998 Küçük Mucize
1998 Truman Show
1997 Yalancı Yalancı
1996 Jerry Cantrell: Leave Me Alone (Kısa Film)
1996 Baş Belası
1995 Budala Dedektif Afrika'da
1995 Batman Daima
1994 Jim Carrey: Cuban Pete (Kısa Video)
1994 Salak ile Avanak
1994 Maske
1994 Budala Dedektif
1992 The Itsy Bitsy Spider (Kısa Film - Seslendirme)
1992 High Strung
1989 Pink Cadillac
1988 Earth Girls Are Easy
1988 Ölüm Havuzu
1986 Peggy Sue Got Married
1985 Once Bitten
1984 Finders Keepers
1983 The Sex and Violence Family Hour (Video)
1983 All in Good Taste

Televizyon

2018 Kidding
2012 30 Rock
2011 The Office
2011 Drunk History (Mini Dizi)
2001 In Living Color
1998 The Larry Sanders Show
1992 Sır Tutsakları (TV Filmi)
1989 Mike Hammer: Murder Takes All (TV Filmi)
1984 The Duck Factory
1984 Buffalo Bill
1983 Copper Mountain (TV Filmi)
1981 Introducing... Janet (TV Filmi)
1980 The All-Night Show

Senaryo

2003 The Work of Director Michel Gondry (Video)
2001 Laughing Out Loud: America's Funniest Comedians (Video) 
1994 Budala Dedektif
1983 The Sex and Violence Family Hour (Video)

Televizyon

2017 I'm Dying Up Here
1994 In Living Color
1992 Comic Relief V
1991 Jim Carrey: Unnatural Act
1990 Comic Relief IV (Belgesel)
1983 On Location: The Comedy Store's 11th Anniversary Show (Belgesel)

Yapımcı

2010 Rubble Kings (Belgesel)
2005 Dick ve Jane İşbaşında
2003 Aman Tanrım

Televizyon

2019 Kidding
2018 I'm Dying Up Here
1991 Jim Carrey: Unnatural Act

Görev Aldığı Yapımlar

Jim Carrey Fotoğrafları

Jim Carrey Fotoğrafları Jim Carrey Fotoğrafları Jim Carrey Fotoğrafları Jim Carrey Fotoğrafları Jim Carrey Fotoğrafları