John Krasinski

John Krasinski
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :20.10.1979
Doğum Yeri:Boston

Amerikalı oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı John Burke Krasinski'dir. Yaygın kitlelerce tanınması NBC'de yayınlanan The Office dizisinde canlandırdığı Jim Halpert karakteri sayesinde olmuştur. Oyuncu, bunun yanı sıra Away We Go, Leatherheads, License to Wed, Something Borrowed ve It's Complicated (İlişki Durumu: Karmaşık) adlı yapımlarda da rol almıştır.

John Krasinski Massachusetts eyaletinin başkenti olan Boston şehrinin dışındaki Newton banliyösünde dünyaya gelmiştir. Polonya kökenli Amerikalı bir diş hekimi olan Dr. Ronald Krasinski  ve İrlanda kökenli bir hemşire olan Amerikalı Mary Clare Doyle'un  çocuğu olan Krasinski'nin Kevin ve Paul adlarında iki büyük erkek kardeşi daha vardır. Krasinski 1.91 metre boyundadır  ve bu uzun boyuna rağmen kardeşleri arasında en kısa olanı John'dur. Büyük abisi Kevin doktor, küçük abisi Paul ise danışmandır. John, abisi Paul'ün ilk oğlunun da vaftiz babasıdır. Çocukluğunun geçtiği mahallede Roma Katolik Kilisesi'nin anlayışına göre yetiştirilen Krasinski, aynı zamanda The Office dizisinde rol arkadaşlığını yapacak olan B. J. Novak ile birlikte büyümüştür.

Üniversiteye girmeden önce Kosta Rika'da İngilizce eğitimi alan oyuncu , daha sonra tiyatro sanatı eğitimi için Lowry Marshall ve John Eming ile birlikte Brown Üniversitesi'ne gitmiştir. 2001 yılında başarılı bulunan Contents Under Pressure (Baskı Altındaki İçerikler) adlı oyun yazarlığı teziyle mezun olmuştur. . Brown Üniversitesi'ndeki öğrencilik döneminde Rhode Island'daki The Gordon Scholl'da genç basketbol takımının koçuna yardımcı olmuştur. Ayrıca Connecticut'taki National Theater Institute'e giderek tiyatro eğitimi almıştır.

Krasinski, The Office'de rol arkadaşı olan B.J.Novak ile çocukluk arkadaşıdır ve ikili aynı okula gitmelerinin yanında küçükler liginde aynı takımda (the Newton East Orioles) oynamışlardır. Krasinski'nin ilk oyunculuk deneyimi altıncı sınıftaki Annie müzikalinin okuldaki gösterisiyle başlamıştır, ikinci rolü ise lisedeki son yıllarında Novak'ın yazdığı oyunda hicvedici karakter rolünü Krasinski'ye vermesiyle devam etmiştir. İkili 1997 yılında liseden mezun olmuştur.

Krasinski, 2008 yılının Kasım ayında The Devil Wears Prada filminde Anne Hathaway ile başrolü paylaşan İngiliz aktrist Emily Blunt ile yeni bir ilişkiye başlamıştır. Çift 28 Ağustos 2009 tarihinde nişanlandıklarını açıklamış, Temmuz 2010 tarihinde de İtalya'da evlenmişlerdir.

John Krasinski, gerçek hayatında da Boston Red Sox taraftarıdır. People dergisinin 2006 yılında yaptığı seçimde, yaşayan en seksi 100 erkek listesinde kendine yer bulmuştur. Yaşadığı yeri Los Angeles olarak belirtse de sık sık New York ve doğum yeri Newton, Massachusetts'e gitmektedir.

Krasinski, Ulusal Tiyatro Enstitüsünde (NTI) çalışmalarına devam ettiği dönemde İngiltere'deki The Royal Shakespeare Company'de ve New York'taki The Actors Center'da da eğitim görmüştür. Üniversiteden mezun olmasının ardından New York'a giden oyuncu garsonluk yaparak geçimini sağlarken, aynı zamanda reklamlar da dahil oyunculuk deneyimiyle, televizyon şovlarındaki küçük rollerle, Broadway oyunlarına ait okuma çalışmalarıyla ve yazarlık denemeleriyle ilk dönemini geçirmiştir.  What the Eunuch Saw adlı yapımla kariyerine başlayan Krasinski, 2000 yılında Late Night with Conan O'Brien adlı programda senaryo stajyeri göreviyle sahne arkası tecrübesini de ilk kez yaşamıştır.

Krasinski, Pennsylvania'ya giderek The Office için yapılan çekimlere ve jenerik görüntülerinin çekimine katılmıştır. Krasinski, The Office'in 6. sezonunun Sabre adlı 14. bölümünün de yönetmenliğini üstlenmiştir. Krasinski The Office dizisine başlamadan önce çekimleri tamamlanmış olan ve 2007 yılında gösterime giren A New Wave adlı yapımda Gideon rolüyle rol almıştır. 2006 yılında bir Gregg Araki filmi olan Smiley Face 'de rol alan oyuncu, sinemadaki önemli rollerini ise bu filmlerin ardından almaya başlamıştır. License to Wed filminde Mandy Moore ve Robin Williams ile rol alan oyuncu, Leatherheads filminde de George Clooney ve Renee Zellweger ile rol arkadaşı olmuştur. License to Wed filminde aktörün ailesini oynayan kişiler, Krasinski'nin gerçek hayattaki anne ve babasıdır. 2008 yılının Nisan-Haziran döneminde Sam Mendes'in yönettiği filmde Maya Rudolph ile başrolü paylaşmıştır.[16] 2009'un sonunda vizyona giren, Nancy Meyers'ın yönettiği ve Meryl Streep, Steve Martin ve Alec Baldwin'in oynadığı, 67. Altın Küre Ödülleri'nde en iyi film ödülüne aday olan It's Complicated (İlişki Durumu: Karmaşık) filminde ailenin damadı Harley rolünü üstlenmiştir.

2006 yılında Krasinski, David Foster Wallace'a ait kısa hikayeden uyarlanan Brief Interviews with Hideous Men adlı yapımda yazar ve yönetmen görevlerini üstlenmiş ve filmin ilk gösterimi, 2009 yılında Sundance Film Festivali'nde yapılmıştır.

The Office'de devam eden televizyon oyunculuğu kariyerinin yanında farklı televizyon yapımlarında da rol üstlenmiştir. Bunların arasında Law & Order, Law & Order: Criminal Intent, Without A Trace, Ed, American Dad! ve CSI: Crime Scene Investigation yer almaktadır. Ayrıca rol aldığı sinema yapımları arasında Kinsey, Duane Hopwood, Jarhead, The Holiday ve Shrek 3 ile küçük rollerde oynadığı For Your Consideration ve Dreamgirls yer almaktadır.

Filmografi

2018 Gelecek Jenerasyon (Seslendirme)
2018 Sessiz Bir Yer
2017 Born in China
2017 Detroit
2017 Animal Crackers (Seslendirme)
2016 13 Saat: Bingazi'nin Gizli Askerleri
2016 The Hollars
2016 Past Forward (Kısa Film)
2015 Aloha
2014 Ermiş (Seslendirme)
2013 Monsters University (Seslendirme)
2013 The Wind Rises (Seslendirme)
2012 Nobody Walks
2012 Big Miracle
2012 Promised Land
2011 Something Borrowed
2011 The Muppets
2009 Brief Interviews with Hideous Men
2009 Monsters vs. Aliens (Seslendirme)
2009 Away We Go
2009 It's Complicated
2008 Leatherheads
2007 Smiley Face
2007 Shrek the Third (Seslendirme)
2007 License to Wed
2006 Doogal
2006 A New Wave
2006 For Your Consideration
2006 The Holiday
2006 Dreamgirls
2005 Duane Hopwood
2005 Jarhead
2004 Kinsey
2004 Taxi
2002 Fighting Still Life (Kısa Film)
2002 Alma Mater
2000 State and Main

Televizyon

2019 Jack Ryan
2016 Robot Chicken (Seslendirme)
2015 Lip Sync Battle
2015 Jimmy Kimmel Live!
2015 BoJack Horseman (Seslendirme)
2013 Arrested Development
2012 30 Rock
2012 Head Games (Anlatıcı)
2006 American Dad! (Seslendirme)
2005 CSI: Crime Scene Investigation
2005 The Office
2005 Without a Trace
2004 Law & Order: Criminal Intent
2003 Ed

Yönetmen

2020 Sessiz Bir Yer 2
2018 Sessiz Bir Yer
2016 The Hollars
2009 Brief Interviews with Hideous Men

Televizyon

2005 The Office

Yapımcı

2020 Sessiz Bir Yer 2
2018 Sessiz Bir Yer
2016 The Hollars
2016 Yaşamın Kıyısında
2012 Promised Land
2009 Brief Interviews with Hideous Men

Televizyon

2019 Jack Ryan
2019 Lip Sync Battle
2018 Dream Corp LLC
2013 The Office
2013 The Office: The Farewells (Belgesel Dizi)

Senaryo

2020 Sessiz Bir Yer 2
2018 Sessiz Bir Yer
2016 The Hollars
2012 Promised Land
2009 Brief Interviews with Hideous Men

Televizyon

2014 HitRECord on TV

Görev Aldığı Yapımlar

John Krasinski Fotoğrafları

John Krasinski Fotoğrafları John Krasinski Fotoğrafları John Krasinski Fotoğrafları John Krasinski Fotoğrafları John Krasinski Fotoğrafları