Jon M. Chu

Jon M. Chu
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :2.11.1979
Doğum Yeri:Kaliforniya

ABD'li oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Jonathan Murray Chu'dur. Annesi Ruth Chu Tayvan, babası Lawrence Chu ise Çin'de dünyaya gelmiştir. Babası Lawrence Chu tanınmış bir şeftir ve Los Altos'ta popüler bir restoran olan Chef Chu’nun sahibidir. Birçok filmde kamera arkasında değişik göreclerde çalıştıktan sonra ilk kez 2001 yılında Silent Beats isimli kısa filmin senarist, yapımcı ve yönetmenliğini üstlendi. Filmlerinde genelde dans figürlerini kullanmaya özen göstermektedir. G.I. Joe: Misilleme (2013), Jem and the Holograms (2015), Sihirbazlar Çetesi 2 (2016) ve Crazy Rich Asians (2018) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2020 In the Heights
2019 Ken Jeong: First Date
2018 Somewhere (Kısa Video)
2018 Crazy Rich Asians
2016 Sihirbazlar Çetesi 2
2015 Jem and the Holograms
2014 We the Economy: 20 Kısa Film Films You Can't Afford to Miss (Belgesel)
2013 Justin Bieber's Believe (Belgesel)
2013 G.I. Joe: Misilleme
2012 Justin Bieber: Beauty and a Beat (Kısa Video)
2011 Justin Bieber: Asla Asla Deme (Belgesel)
2011 The LXD: The Secrets of the Ra
2010 Sokak Dansı 3D
2010 The LXD: The Uprising Begins
2008 Sokak Dansı
2002 When the Kids Are Away (Kısa Film)
2001 Silent Beats (Kısa Film)

Televizyon

2019 Harmony
2019 Good Trouble
2010 The LXD: The Legion of Extraordinary Dancers

Yapımcı

2016 Dance Camp
2015 Jem and the Holograms
2014 Sokak Dansı 5: Rüya Takımı
2013 Dear Mr. Watterson (Belgesel)
2012 Today's the Day (Kısa Film)
2012 Sokak Dansı 4: İsyan
2011 The LXD: Rise of the Drifts
2011 Game On (Kısa Film)
2011 The LXD: The Secrets of the Ra
2010 The LXD: The Uprising Begins
2007 Bao hu lu de bi mi
2001 Silent Beats (Kısa Film)

Televizyon

2019 Good Trouble
2012 S2dio City
2012 The Arena
2012 Masterclass
2012 Ds2dio 360
2012 Remixed
2011 The LXD: The Legion of Extraordinary Dancers

Senaryo

2011 The LXD: Rise of the Drifts
2011 The LXD: The Secrets of the Ra
2010 The LXD: The Uprising Begins
2002 When the Kids Are Away (Kısa Film)
2001 Silent Beats (Kısa Film)

Televizyon

2010 The LXD: The Legion of Extraordinary Dancers

Oyuncu

2017 Ashley and Red
2011 The LXD: The Legion of Extraordinary Dancers

Görev Aldığı Yapımlar

Jon M. Chu Fotoğrafları

Jon M. Chu Fotoğrafları Jon M. Chu Fotoğrafları Jon M. Chu Fotoğrafları Jon M. Chu Fotoğrafları Jon M. Chu Fotoğrafları