Joseph Ruben

Joseph Ruben
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :10.5.1950
Doğum Yeri:New York

ABD'li film yönetmen, senarist ve yapımcı. Tam adı Joseph Porter Ruben'dir.

Kariyer

The Stepfather filmi de daha önceki filmleri gibi kült haline geldi. 1990'lı yıllarda, Julia Roberts'ın Yatağımdaki Düşman, Macaulay Culkin ve Elijah Wood'un oynadığı gerilim filmi The Good Son'da, Woody Harrelson'un oynadığı Para Treni'nde filmlerini yönetti. Sık sık film editörü George Bowers ile birlikte çalıştı.

Robert Downey Jr. ve James Woods'un başrolde olduğu True Believer, Dennis Quaid'in oynadığı Dreamscape adlı filmleriyle çeşitli film festivallerinde ödül aldı.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2016 The Ottoman Lieutenant
2014 Penthouse North
2004 The Forgotten
1998 Return to Paradise
1995 Money Train
1993 The Good Son
1991 Sleeping with the Enemy
1989 True Believer
1987 The Stepfather
1984 Dreamscape
1980 Breaking Away (TV Show)
1980 Gorp
1978 Our Winning Season
1977 Joyride
1976 The Pom Pom Girls
1974 The Sister-in-Law

Yapımcı Olarak

2014 Penthouse North
1993 The Good Son
1976 The Pom Pom Girls
1974 The Sister-in-Law

Senarist Olarak

1984 Dreamscape
1977 Joyride
1976 The Pom Pom Girls
1974 The Sister-in-Law

Ödülleri

1992 Yoga Ödülleri - En Kötü Yabancı Film, Sleeping with the Enemy
1989 Konyak Polis Film Festivali - Grand Prix, True Believer
1988 Konyak Polis Film Festivali - Critics Award, The Stepfather
1985 Brüksel Uluslararası Fantazi Film Festivali - Altın Kuzgun, Dreamscape

Görev Aldığı Yapımlar

Joseph Ruben Fotoğrafları

Joseph Ruben Fotoğrafları Joseph Ruben Fotoğrafları Joseph Ruben Fotoğrafları Joseph Ruben Fotoğrafları Joseph Ruben Fotoğrafları