Josh Duhamel

Josh Duhamel
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :14.11.1972
Doğum Yeri:Kuzey Dakota

ABD'li sinema ve televizyon oyuncusu. Tam adı Joshua David Duhamel'dir.

14 Kasım 1972'de Kuzey Dakota'da doğan Duhamel, diş hekimi olma hayalleriyle Minot Üniversitesi'ne başladı. New York'taki bir mankenlik ajansı tarafından keşfedilmesiyle kaderi yön değiştirdi. Stacy Ferguson (Fergie) ile 2009'da evlendi. Josh Duhamel'in babası bir satış elemanı, annesi ise bir öğretmendir ve üç kız kardeşi vardır. Josh gençliğinde cankurtaranlık yapmıştır.

Oyunculuk Hayatı

Ünlü aktörün sinema macerası İngiliz yazar Oscar Wilde'ın 'Dorian Gray'in Portresi' adlı eserinin sinema uyarlamasıyla başladı. Fakat bu film sinemalarda gösterime girmedi. Daha sonra 'All My Children' adlı televizyon dizisinde 'Leo Du Pres' karakterine hayat verdi. Bu rolle dikkatleri üzerine çeken aktör defalarca en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Emmy'ye aday gösterildi ve 2002 yılında bu ödülün sahibi oldu. Bu diziden ayrılmasının ardından NBC'nin ünlü dizisi 'Las Vegas'ta 'Danny McCoy' ile rol almaya başladı. Diziye devam ederken sinemaya da ara vermedi ve 'Win a Date With Tad Hamilton' adlı sinema filminde Topher Grace, Kate Bosworth gibi ünlü isimlerle rol aldı. 2004 yılında 'People' dergisi tarafından 'En Güzel 50' listesine seçildi. Bu arada sinemadaki çalışmalarına devam etti. 'Turistas' adlı korku filminde 'Alex' adlı karaktere hayat verdi. 2007 yılında vizyona giren 'Transformers' adlı sinema filminde 'Yüzbaşı Lenox' adlı karaktere hayat verdi. 2011 yılında gösterime giren Transformers: Dark Of The Moon filminde yine 'Albay William Lenox' karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

2017 Transformers: The Last Knight
2013 Movie 43
2013 Safe Haven
2013 Wings
2013 You're Not You
2013 Scenic Route
2012 Fire with Fire
2011 Transformers: Dark of the Moon
2011 New Year's Eve
2010 The Romantics
2010 When in Rome
2010 Ramona and Beezus
2010 Life as We Know It
2009 Transformers: Revenge of the Fallen
2007 Transformers
2006 Turistas
2004 The Picture of Dorian Gray
2004 Win a Date with Tad Hamilton!

Televizyon

2013 Made in Hollywood
2013 Kids' Choice Awards
2012 Jake and the Never Land Pirates
2012 Bomb Patrol Afghanistan
2009 Fanboy and Chum Chum
2008 The Replacements
2004 Crossing Jordan
2003 Las Vegas
2002 Ed
1999 All My Children

Ödülleri

2002 Daytime Emmy Award - Bir Drama Dizisinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, All My Children
2011 Kids' Choice Awards - En İyi Erkek Oyuncu, Arm Fart Hall of Fame

Görev Aldığı Yapımlar

Josh Duhamel Fotoğrafları

Josh Duhamel Fotoğrafları Josh Duhamel Fotoğrafları Josh Duhamel Fotoğrafları Josh Duhamel Fotoğrafları Josh Duhamel Fotoğrafları