Kadir Çermik

Kadir Çermik
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :21.7.1977
Doğum Yeri:Van

Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olmuştur. Genellikle seslendirme yapmaktadır. 15. Altın Koza Film Festivalinde Made in Europe filmindeki rolüyle, 17 oyuncu ile birlikte, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Filmografi

2017 Kaygı
2016 Murtaza
2015 Kırık Kalpler Bankası
2014 Sarmaşık
2012 Gözetleme Kulesi
2009 Bornova Bornova
2007 Made in Europe

Televizyon

2016 Bana Sevmeyi Anlat
2016 Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2015 Kırgın Çiçekler
2015 Beyaz Gece
2014 Karadayı
2011 Muhteşem Yüzyıl
2002 Kuzenlerim
2001 Yeditepe İstanbul
2001 Yılan Hikayesi

Seslendirme

2014 Kurbağa Prens
2012 Cehennem Melekleri 2
2010 The Pasific
2010 Spartacus: Blood and Sand
2010 Kurtlar Vadisi Filistin
2008 Kung Fu Panda
2007 Neşeli Gençlik
2007 Kurtlar Vadisi Pusu
2007 Krallık
2006 Sev Kardeşim
2006 Sağır Oda
2005 Kurtlar Vadisi Irak
2003 Kurtlar Vadisi

Ödülleri

2016 27. Ankara Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Sarmaşık
2008 15. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Made in Europe, 2008 

Görev Aldığı Yapımlar

Kadir Çermik Fotoğrafları

Kadir Çermik Fotoğrafları Kadir Çermik Fotoğrafları Kadir Çermik Fotoğrafları Kadir Çermik Fotoğrafları Kadir Çermik Fotoğrafları