Katherine Heigl

Katherine Heigl
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :24.11.1978
Doğum Yeri:New Canaan, Connecticut,

Emmy ödülü sahibi, Altın Küre'ye aday gösterilmiş ABD'li oyuncu. Roswell, Grey's Anatomy dizilerindeki, Knocked Up ve 27 Dresses filmlerindeki rolleri ile tanınır.

Erkek kardeşi Jason'un bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmesi, ona organ naklinin önemini gösterdi. Heighl halen organ bağışı kampanyaları için aktif olarak çalışıyor. Hollywood dünyasına oldukça küçük yaşlarda girdi. Daha küçük yaşlarda çocuk mankenlik yaptı. Şu anda hala Elite Model Ajansı'na bağlı çalışıyor. Heighl yarı İrlandalı ve yarı Almandır. Katherine Heigl Çello çalabilmektedir.

Filmografi

1992 That Night
1993 King of the Hill
1994 My Father the Hero
1995 Under Siege 2: Dark Territory
1997 Prince Valiant
1997 Stand-ins
1998 Bug Buster
1998 Bride of Chucky
2000 100 Girls
2001 Valentine
2003 Descendant
2005 Side Effects
2005 The Ringer
2006 Zyzzyx Road
2006 Caffeine
2007 Knocked Up
2008 27 Dresses
2009 The Ugly Truth
2010 Killers
2010 Life as We Know It
2011 New Year's Eve
2012 One for the Money
2013 The Big Wedding
2014 The Nut Job
2014 Jackie & Ryan
2015 Home Sweet Hell
2015 Jenny's Wedding
2017 Unforgettable
2017 The Nut Job 2

Televizyon

1996 Wish Upon a Star
1998 The Tempest
1999 Roswell
2002 The Twilight Zone
2003 Critical Assembly
2003 Vegas Dick
2003 Love Comes Softly
2003 Wuthering Heights
2003 Evil Never Dies
2004 Love's Enduring Promise
2005 Romy and Michele: In the Beginning
2005 Grey's Anatomy
2014 State of Affairs
2017 Doubt

Ödüller

2003 CAMIE Ödülleri - Made for TV Film, Love Comes Softly
2005 CAMIE Ödülleri - Made for TV Film, Love's Enduring Promise
2006 Ekran Oyuncuları Derneği Ödülleri - Drama Dalında Üstün Performans, Grey's Anatomy
2007 EMMY Ödülleri - Outstanding Supporting Actress in a Drama Series, Grey's Anatomy
2007 Genç Hollywood Ödülleri - Geleceğin Yıldızı
2008 İnsanların Seçim Ödülleri - En Sevilen Kadın TV Yıldızı, Grey's Anatomy
2010 İnsanların Seçim Ödülleri - En Sevilen Kadın TV Drama Yıldızı, Grey's Anatomy
2010 ShoWest Motion Picture Industry Convention - Yılın Bayan Yıldızı
2012 Alliance of Women Film Journalists - Actress Most in Need of a New Agent, One for the Money

Görev Aldığı Yapımlar

Katherine Heigl Fotoğrafları

Katherine Heigl Fotoğrafları Katherine Heigl Fotoğrafları Katherine Heigl Fotoğrafları Katherine Heigl Fotoğrafları Katherine Heigl Fotoğrafları