Kaya Akkaya

Kaya Akkaya
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :13.5.1980
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur. 1996 yılında Kartal Tibet’in yönettiği Bizim Aile dizisiyle profesyonel oyunculuğa ilk adımını attı. 

Yalancı Yarim, Yol Arkadaşım, Muhteşem Yüzyıl, Kördüğüm dizileri; Ulak, Veda, Dedemin İnsanları filmleri rol aldığı yapımlardan bazılarıdır.

Çağan Irmak’ın yönettiği, Ulak filminde canlandırdığı Ömer karakteriyle, 2008 yılında Adana Altın Koza Film Festivali'nde “Umut veren erkek oyuncu” ödülünü kazanmıştır.

Kaya Akkaya, son olarak 2017 yılında konuk oyuncu olarak dahil olduğu Söz dizisinde Olcay karakterini canlandırmıştır. Ve 2017 kış sezonunda başladığı Tac’ın Nöbetçileri isimli tiyatro oyunu devam etmektedir.

İkiz kardeşi Sarp Akkaya ve ablası Esra Akkaya da kendisi gibi oyuncudur. Kardeşleriyle birlikte kurduğu Akkademi Tiyatro’da 2 sene kadar da eğitmenlik yapmıştır.

2014 yılında Selen Sürel'le evlenmiştir ve bir çocuk babasıdır.

Filmografi

2017 Kong: Kafatası Adası (Seslendirme)
2017 Keloğlan
2014 Aşk Sana Benzer
2011 Dedemin İnsanları
2010 Veda
2010 Kar Beyaz
2007 Ulak
2007 Sapak (Kısa Film)
2007 Peri Tozu
2006 Buz Devri 2: Erime Başlıyor (Seslendirme)

Televizyon

2013 Muhteşem Yüzyıl
2012 Uçurum
2011 Yerden Yüksek
2010 Gönülçelen (Seslendirme)
2009 Mukadderat
2009 Yol Arkadaşım
2006 Yalancı Yarim
2006 Kabuslar Evi: Çizgisiz Zamanlar
2004 Aliye
2002 Asmalı Konak (Seslendirme)
1997 Eltiler
1995 Bizim Aile
1992 Mahallenin Muhtarları (Seslendirme)

Tiyatro

2017 Tac’ın Nöbetçileri

Ödülleri

2009 2. Uluslararası Kıbrıs Kısa Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Sapak
2008 15. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - Umut Veren Genç Erkek Oyuncu, Ulak

Görev Aldığı Yapımlar

Kaya Akkaya Fotoğrafları

Kaya Akkaya Fotoğrafları Kaya Akkaya Fotoğrafları Kaya Akkaya Fotoğrafları Kaya Akkaya Fotoğrafları Kaya Akkaya Fotoğrafları