Kelly Asbury

Kelly Asbury
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :15.6.1960
Doğum Yeri:Beaumont, Teksas

ABD'li yönetmen, senarist, illustratör, seslendirme sanatçısı ve yazar.

Shrek 2 ve Gnomeo & Juliet animasyon filmleriyle tanınmıştır. Kaliforniya Enstitüsü'ne geçmeden önce iki yıl Lamar Üniversitesi'nde okudu ve burada animasyon ve film yapımı okudu.

1983'ten 1995'e kadar Walt Disney Animation'da çalıştı ve The Little Mermaid ve Toy Story gibi çeşitli animasyon filmleri için storyboardlarda çalıştı. 1993'te Tim Burton'ın The Nightmare Before Christmas filminde asistan sanat yönetmenliği yaptı.

Filmografi

Yönetmen

2019 UglyDolls
2017 Şirinler: Kayıp Köy
2011 Sevimli Cüceler Cino ve Jülyet
2004 Şrek 2
2002 Özgür Ruh

Senaryo

2018 Cüce Dedektif Şerlok
2011 Sevimli Cüceler Cino ve Jülyet
1991 Güzel ve Çirkin

Seslendirme

2018 Cüce Dedektif Şerlok
2017 Şirinler: Kayıp Köy
2011 Sevimli Cüceler Cino ve Jülyet
2007 Şrek 3
2004 Şrek 2

Görev Aldığı Yapımlar

Kelly Asbury Fotoğrafları

Kelly Asbury Fotoğrafları Kelly Asbury Fotoğrafları Kelly Asbury Fotoğrafları Kelly Asbury Fotoğrafları Kelly Asbury Fotoğrafları