Kemal Kuruçay

Kemal Kuruçay
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :10.6.1962
Doğum Yeri:Ankara

Türk oyuncu.

Özellikle 90'lı yıllarda tiyatrocu Mehmet Karagül'le birlikte yer aldıkları çalışmalarla tanınmıştır. Ancak Mehmet Karagül trafik kazasında vefat etmesi üzerine oyunculuk kariyerine tek başına devam etmiştir. Özellikle 1996 yılında televizyonda yayınlanan Gurbetçiler isimli dizide oynadığı Fırıldak Cemil karakteriyle tanındı ve sevildi. Sonraki yıllarda İnce İnce Yasemince ve Reyting Hamdi isimli komedi dizilerinde oynadı.

En bilinen rolleri ise 2012 yılından itibaren TRT 1'de yayınlanan Zengin Kız Fakir Oğlan isimli dizide villanın kahyası Şükrü ve Seksenler dizisinde Seyfi karakterleridir.

Kuruçay ayrıca Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin kurucularından ve hocalarındandır.

Filmografi

2020 Bizim Semtin Çocukları
2016 Baba Mirası
2015 Zilin Sesi
2014 Mandıra Filozofu İstanbul
2014 Mandıra Filozofu
2014 Manda Yuvası
2012 Sıkıysa Yakala
2010 Harbi Define
2009 Kutsal Damacana 2: İt Men
2003 Ömerçip
1989 İstanbul Bura mı? (Video)

Televizyon

2019 Seksenler
2017 Çocuklar Duymasın
2015 Lokman İlyas (TV Filmi)
2012 Zengin Kız Fakir Oğlan
2010 Yasemince
2009 Zoraki Başkan
2008 Çorap Söküğü
2008 Sevgili Düşmanım
2008 Pulsar
2007 Gemilerde Talim Var
2007 Baba Oluyorum
2005 İnadım İnat
2005 Çılgın Yuva
2004 En İyi Arkadaşım
2003 Şöhretler Kebapçısı
2003 Büyükannenin Konağı
2003 Bizim Konak
2002 Zor Baba
2002 Reyting Hamdi
2000 Alim Dayı
1999 Güvercin (TV Filmi)
1997 Yasemince
1997 Ana Kuzusu
1996 Süt Kardeşler
1996 Gurbetçiler
1995 Melek Apartmanı

Görev Aldığı Yapımlar

Kemal Kuruçay Fotoğrafları

Kemal Kuruçay Fotoğrafları Kemal Kuruçay Fotoğrafları Kemal Kuruçay Fotoğrafları Kemal Kuruçay Fotoğrafları Kemal Kuruçay Fotoğrafları