Kieran Culkin

Kieran Culkin
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :30.9.1982
Doğum Yeri:New York

Kieran Kyle Culkin (d. 30 Eylül 1982, New York City, New York, ABD) ABD'li sinema, tiyatro ve televizyon oyuncusu.


Culkin, New York City'de doğdu. Annesi Patricia Brentrup, babası Broadway tiyatrosunda uzun bir kariyeri olan eski tiyatro oyuncusu Christopher 'Kit' Culkin'dir.

Shane Arliss (d. 1976), Macaulay Carson Culkin (d. 1980), Christian Patrick (d. 1987) ve Rory Hugh Culkin (d. 1989) adlarında dört erkek kardeşi ve Dakota Ulissa (1978–2008) ve Quinn Kay (d. 1984) adlarında iki kız kardeşi vardır.

Kieran Culkin'in ilk filmi, kardeşi Macaulay'in başrolde olduğu Evde Tek Başına serisinin ilk filmiydi. Culkin, bu filmde kuzen Fuller McCallister karakterini canlandırdı. Oyunculuğa; çocuk ve genç karakterleri canlandırarak Home Alone 2: Lost in New York ve Father of the Bride ile bu filmin devamı Father of the Bride Part II filmlerinde oynadı.

Gençliğinde başroller ve bağımsız filmlerde küçük roller almaya başladı. The Mighty filminde Kevin Dillon karakteri ile başrol oynadı. Igby Goes Down filminde başrol oynadı ve Altın Küre Ödülü'ne aday gösterildi. Oscar Ödüllerinde Music of the Heart filmindeki adaylık ile göründü.

New York'taki Second Stage Theatre'da Eric Bogosian'nın SubUrbia oyununda Buff karakterini oynadı. 2010 yılında Scott Pilgrim vs. the World filminde Scott Pilgrim'in havalı gey arkadaşı Wallace Wells'i canlandırdı.
Filmografi

1990     Home Alone     Fuller McCallister    
1991     Only the Lonely     Patrick Muldoon Jr.    
Father of the Bride     Matty Banks     Adaylık — Young Artist Award
1992     Home Alone 2: Lost in New York     Fuller McCallister    
1993     Nowhere to Run     Mike 'Mookie' Anderson    
1994     My Summer Story     Ralph 'Ralphie' Parker    
1995     Father of the Bride Part II     Matty Banks    
1996     Amanda     Biddle Farnsworth    
1998     The Mighty     Kevin Dillon     Adaylık — Young Artist Award
1999     She's All That     Simon Boggs    
Music of the Heart     Lexi (15 yaşındaki)    
The Cider House Rules     Buster     Adaylık — Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture
The Magical Legend of the Leprechauns     Barney O'Grady    
2001     Go Fish     Andy 'Fish' Troutner     TV dizisi
(5 bölüm)
2002     The Dangerous Lives of Altar Boys     Tim Sullivan    
Igby Goes Down     Jason 'Igby' Slocumb, Jr.     Broadcast Film Critics Association Award for Best Young Performer
Las Vegas Film Critics Society Award for Youth in Film
Satellite Award for Best Actor - Motion Picture Musical or Comedy
Adaylık — Golden Globe Award for Best Actor – Motion Picture Musical or Comedy
Adaylık — MTV Movie Award for Best Breakthrough Performance
2009     Lymelife     Jimmy Bartlett    
Margaret     Paul    
Paper Man     Christopher    
Three Stories About Joan        
2010     Scott Pilgrim vs. the World     Wallace Wells    
The Stanford Prison Experiment        
The Other Side     Rupert Pupkin    
Sahne çalışmaları

2000     The Moment When     Wilson     Playwrights Horizons, New York
2003     This is Our Youth     Warren     Garrick Theatre, Londra
2004     After Ashley     Justin Hammond     Vineyard Theatre, New York/Obie Award
2007     subUrbia     Buff     Second Stage Theatre, New York

Görev Aldığı Yapımlar

Kieran Culkin Fotoğrafları

Kieran Culkin Fotoğrafları Kieran Culkin Fotoğrafları Kieran Culkin Fotoğrafları Kieran Culkin Fotoğrafları Kieran Culkin Fotoğrafları