Koray Ergun

Koray Ergun
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.1.1958
Doğum Yeri:Ankara

Türk oyuncu.

Bankacılık ve Sigortacılık bölümü mezunudur. İlk kez 1982 yılında Dolap Beygiri filminde rol alarak oyunculuk yapmaya başlamıştır. Kurtuluş, Bizim Evin Halleri, Ben İnsan, Berian, Kuzenlerim, Kınalı Kar, Bir Yıldız Tutuldu, Ablam Böyle İstedi, Melekler Adası, Köprü, Pars, Pusat, Elde Var Hayat, Öyle Bir Geçer Zaman ki gibi dizi ve filmlerde rol almıştır.

27 Aralık 1986 yılından bu yana Türkan Baş Ergün ile evlidir. Bu evliliğinden Deniz Ergün isminde bir oğlu vardır. Halen Ankara Ekin Tiyatrosu bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Filmografi

2019 Hasbihal
2018 Bekçi
2017 Çam Yarması
2017 Ayla: The Daughter of War
2014 Mazlum Kuzey
2010 Biraz Tuz Biraz Biber
2009 Kanımdaki Barut
2006 Pars: Kiraz Operasyonu
2002 Ben Bir İnsan
1989 Kantodan Tangoya
1988 Düttürü Dünya
1986 Aaahh Belinda
1982 Mine
1982 Dolap Beygiri

Televizyon

2015 Unutma Beni
2013 İnadına Yaşamak
2013 Kaçak
2013 Benim İçin Üzülme
2012 Kalbim 4 Mevsim
2012 Yamak Ahmet
2011 İnsan Aldandı
2011 Kayıp Aranıyor
2011 Elde Var Hayat Sınav
2010 Öyle Bir Geçer Zaman ki
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2010 Ömre Bedel
2007 Pusat
2007 Geniş Zamanlar
2007 Köprü
2006 Kuşdili
2006 Şöhret
2006 Büyük Buluşma
2005 Köpek
2005 Beşinci Boyut
2004 Melekler Adası
2004 Ablam Böyle İstedi
2004 Kurtlar Vadisi
2004 Kuzenlerim
2003 Bir Yıldız Tutuldu
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2002 Kınalı Kar
2002 Berivan
2001 Beş Dakikalık Bir Mesele
2000 Bizim Evin Halleri
2000 Alim Dayı
2000 Akçaköy
1997 İnsan Kurdu (TV Filmi)
1996 Tersine Akan Nehir
1996 Kurtuluş
1993 Barışta Savaşanlar
1991 Köroğlu
1989 Ah Ana

Görev Aldığı Yapımlar

Koray Ergun Fotoğrafları

Koray Ergun Fotoğrafları Koray Ergun Fotoğrafları Koray Ergun Fotoğrafları Koray Ergun Fotoğrafları Koray Ergun Fotoğrafları