Kristen Stewart

Kristen Stewart
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :9.4.1990
Doğum Yeri:Kalifornia

ABD'li oyuncu, senarist ve yönetmen.

Tam adı Kristen Jaymes Stewart'tur. Alacakaranlık filmindeki 'Bella Swan' karakteri ile ünlenmiştir. Oyuncu 2015 yılında Clouds of Sils Maria filmindeki perfosmansı ile César Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. Kristen Stewart César Ödülleri'ni kazanan ilk Amerikalı kadın oyuncu olarak tarihe geçmiştir. Aynı zamanda 2012 ve 2014 tarihlerinde dünyada en iyi giyinen kadın oyuncu seçilmiştir.

Los Angeles, Kaliforniya'da doğmuş ve büyümüştür. Cameron (öz), Taylor (üvey) ve Dana (üvey) adlı erkek kardeşleri vardır. Babası FOX TV'de yapımcıdır. Annesi aslında Queensland, Avustralya'da Maroochydore'dan bir yazı denetimcisidir. Yedinci sınıfa kadar okula gitmiş ve sonra eğitimine mektuplarla devam etmiştir. 2009 yılında liseden mezun olmuştur. 2010 yılında ailesinin yanından taşınarak Los Angeles'a yerleşmiştir. Günümüzde de, Los Angeles ve Londra'da evi bulunmaktadır.

Stewart'ın oyunculuk kariyeri sekiz yaşının sonunda, bir ajans sahibinin okulunun yılbaşı kutlamasında gerçekleştirdiği performansını gördükten sonra başlamıştır. Stewart'ın ilk rolü Disney Kanalı TV prodüksiyonu The Thirteenth Year'da oldukça kısa bir roldü ve ayrıca konuşmuyordu. Sonra The Flintstones in Viva Rock Vegas adlı filmde küçük bir rolde gözüktü. Daha sonra The Safety of Objects adlı bağımsız filmde bekar, sorunlu bir annenin erkeksi kızını oynadı. Stewart Hollywood filmi Panik Odası'nda başrol aldı ve filmde Jodie Foster'ın şeker hastası kızı rolü ile sinema dünyasına adımını attı. Film genellikle olumlu eleştiriler aldı ve Stewart performansından dolayı pozitif bir ilgi topladı. Bu filmdeki başarısından sonra Cold Creek Manor isimli diğer bir gerilim filminde rol aldı. Bu film gişede istenen başarıyı yakalayamamıştır. Bir sonraki filmi ise Max Thieriot ve Corbin Bleu'nun da yer aldığı çocuk aksiyon ve komedisi olan Catch That Kid olmuştur. Stewart, Lila rolüyle Undertow adlı bir gerilim filminde de rol almıştır. Tarih olarak, Stewart'ın en övgü aldığı rol, Laurie Halse Anderson'ın romanından uyarlanan televizyon filmi 'Konuş Benimle'dir. Stewart (film çekilirken 13 yaşındaydı), zorla tecavüz edildikten sonra bütün sözlü iletişimlerini kesen ve çalkantılı bir duygusallıkla boğuşan lise birinci sınıf öğrencisi Melinda Sordino'yu oynadı. Stewart sadece birkaç konuşma çizgilerine sahip karakterleri oynaması konusunda da büyük bir övgü aldı ama film boyunca aklındaki koyu fikirlerine devam etti.

Filmografi

2020 Underwater
2020 Happiest Season
2019 Charlie'nin Melekleri
2019 Against All Enemies
2018 Jeremiah Terminator LeRoy
2018 Interpol: If You Really Love Nothing (Kısa Video)
2017 Lizzie
2017 Chanel: Gabrielle (Kısa Video)
2016 The Rolling Stones: Ride 'Em on Down (Kısa Video)
2016 Certain Women
2016 Café Society
2016 Hayalet Hikayesi
2016 Billy Lynn's Long Halftime Walk
2015 Once and Forever (Kısa Film)
2015 Anestezi
2015 American Ultra
2015 Equals
2014 Jenny Lewis: Just One of the Guys (Kısa Video)
2014 9 Kisses
2014 Işın Kampı
2014 Ve Perde
2014 Still Alice
2012 K-11 (Seslendirme)
2012 Snow White & The Huntsman
2012 On the Road
2012 The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2
2011 The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1
2011 Marcus Foster: I Was Broken (Kısa Video)
2010 The Yellow Handkerchief
2010 The Runaways
2010 The Twilight Saga: Eclipse
2010 Welcome to the Rileys
2009 Adventureland
2009 The Twilight Saga: New Moon
2008 Jumper
2008 What Just Happened
2008 Twilight
2007 The Messengers
2007 In the Land of Women
2007 The Cake Eaters
2007 Into the Wild
2007 Cutlass (Kısa Film)
2005 Fierce People
2005 Zathura
2004 Catch That Kid
2004 Speak
2004 Undertow
2003 Cold Creek Manor
2002 Panic Room
2001 The Safety of Objects
2000 Çakmaktaşlar Taş Vegas'ta

Televizyon

2017 Saturday Night Live
2008 The Sarah Silverman Program
1999 13. Yıl (TV Filmi)

Yönetmen

2017 Chvrches: Down Side of Me (Kısa Film)
2017 Come Swim (Kısa Film)
2014 Sage + The Saints: Take Me To The South (Kısa Video)

Senaryo

2017 Come Swim (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Kristen Stewart Fotoğrafları

Kristen Stewart Fotoğrafları Kristen Stewart Fotoğrafları Kristen Stewart Fotoğrafları Kristen Stewart Fotoğrafları Kristen Stewart Fotoğrafları