Lale Başar

Lale Başar
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :27.1.1964
Doğum Yeri:Ordu

Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.

1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. Aynı yıl Bursa Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. 1994 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'na atanan sanatçı tiyatroda oynadığı önemli rollerin yanı sıra çeşitli dizi çalışmaları da yaptı. 2009'da Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan emekli oldu.

Filmografi

2019 Aykut Enişte
2017 Aşk Uykusu
2016 Sen Sağ Ben Selamet
2015 Her Şey Aşktan
2014 Unutursam Fısılda
2012 Köksüz
2012 Göl Zamanı

Televizyon

2017 Yeni Gelin
2016 Hayat Bazen Tatlıdır
2015 Aşk Yeniden
2010 Deniz Yıldızı
2008 Karamel
2007 Kod Adı Kaos
2007 Duvar
2007 Komiser Nevzat
2007 Evimin Erkeği
2006 Yeni Evli
2005 Seni Çok Özledim
2005 Sanatçının Ölümü
2004 Sevinçli Haller
2004 Ablam Böyle İstedi
2003 Yuvadan Bir Kuş Uçtu
1997 Samyeli
1995 Ah Bir Büyümesek
1986 Dudaktan Kalbe

Tiyatro

2012 Hamlet
2011 Oğluma Bir Haller Oldu
2005 Kendime Kıyamam
2003 Yer Demir Gök Bakır
1999 Aşk Öldürür
1996 Ortakçılar
1996 Liola
1996 Nikah Kağıdı
1994 Hizmetçiler
1990 Kafkas Tebeşir Dairesi
1988 Kamuoyu
1987 Venedik Taciri
1985 Bülbül Sesi Gibi

Ödülleri

2015 47. SİYAD Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Köksüz
2014 20. Altın Koza Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Köksüz
1994 Ankara Sanat Kurumu - Övgüye değer kadın oyuncu, Hizmetçiler
1986 Bursa Tiyatro Ödülleri - Yılın sanatçısıa

Görev Aldığı Yapımlar

Lale Başar Fotoğrafları

Lale Başar Fotoğrafları Lale Başar Fotoğrafları Lale Başar Fotoğrafları