Lambert Wilson

Lambert Wilson
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :3.8.1958
Doğum Yeri:Neuilly-sur-Seine

Fransız oyuncu.

Londra Drama Center'da oyunculuk eğitimi aldı. İlk rolünü 1977 yılıyapımı Julia'da oynadı. İlk başrolünü ise 1982 yılı yapımı Geçen Yaz 5 Gün filminde oynadı. Geçen Yaz 5 Gün (1982), Same Old Song (1997) ve Jet Set (2000) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2020 Benedetta
2020 Libres
2019 Tercümanlar
2018 Volontaire
2018 Au bout des doigts
2017 L'échange des princesses
2017 Eyvah Anne Oluyorum
2017 Corporate
2016 Tout de suite maintenant
2016 Le confessioni
2016 La vache
2016 Derinliklere Yolculuk
2016 Assolo
2015 Enragés
2014 The Nostalgist (Kısa Film)
2014 Sins of a Father
2014 Barbecue
2014 Aşk Uğruna
2014 5 to 7
2014 Aşkı Bulunca
2013 Vinodentro
2013 Alceste à bicyclette
2012 Vous n'avez encore rien vu
2012 Uzun Kuyruk
2012 Ernest et Célestine (Seslendirme)
2012 À l'aveugle
2010 Tanrılar ve İnsanlar
2010 La princesse de Montpensier
2010 Imogène McCarthery
2009 Victor
2008 The Lazarus Project
2008 Le grand alibi
2008 Dante 01
2008 Comme les autres
2008 Babil M.S.
2007 Red Kit - Batıya Hücum (Seslendirme)
2007 Flawless
2006 Coeurs
2005 Sahara
2005 Palais royal!
2005 Mort à l'écran (Kısa Film)
2005 L'anniversaire
2005 Gentille
2004 People
2004 Kedikadın
2003 Zaman Ötesi
2003 Pas sur la bouche
2003 Matrix Revolutions
2003 Matrix Reloaded
2003 Il est plus facile pour un chameau...
2003 Dédales
2002 Les tombales (Kısa Film)
2001 HS - hors service
2001 Far from China
2000 Jet Set
2000 Combat d'amour en songe
1999 The Last September
1998 Trop (peu) d'amour
1997 Markiz
1997 Hayat Bir Şarkıdır
1996 Süperstar
1996 Les caprices d'un fleuve
1995 Jefferson in Paris
1993 Shuttlecock
1993 L'instinct de l'ange
1992 Warszawa. Année 5703
1991 Un homme et deux femmes
1989 Suivez cet avion
1989 La vouivre
1989 Hiver 54, l'abbé Pierre
1988 Margot et le voleur d'enfants (Kısa Film)
1988 Les possédés
1988 El Dorado
1988 Chouans!
1987 The Belly of an Architect
1986 La forêt noire (Kısa Film)
1986 Corps et biens
1986 Bleu comme l'enfer
1985 Rouge baiser
1985 Rendez-vous
1985 L'homme aux yeux d'argent
1985 Abandons (Kısa Film)
1984 Le sang des autres
1984 La femme publique
1983 Sahara
1982 İlişkiler
1982 Geçen Yaz 5 Gün
1981 Chanel Solitaire
1979 Süper Jandarma
1979 New Generation
1979 Lady Oscar
1979 From Hell to Victory
1977 Julia

Televizyon

2019 Calls
2012 The Hollow Crown
2012 Manipulations (TV Filmi)
2009 The Philanthropist
2004 Colette, une femme libre (Mini Dizi)
2001 Le divin enfant (TV Filmi)
2000 Les globulyss (Seslendirme)
2000 Don Quixote (TV Filmi)
1997 Quand le chat sourit (TV Filmi)
1996 Le secret d'Iris (TV Filmi)
1995 Pour une vie ou deux (TV Filmi)
1994 Une qui promet (TV Filmi)
1994 Rage and Outrage: The Dreyfus Affair (TV Filmi)
1994 Les caprices de Marianne (TV Filmi)
1993 Le cercle de minuit
1993 L'encyclopédie audio-visuelle (Belgesel Dizi - Anlatıcı)
1992 Strangers (TV Filmi)
1992 Frankenstein (TV Filmi)
1986 La storia
1983 La caravane (TV Filmi)
1982 Emmenez-moi au théâtre
1982 Ce fut un bel été (TV Filmi)
1981 Quatre femmes, quatre vies: La maison bleue (TV Filmi)
1981 La dernière nuit (TV Filmi)
1981 Histoire contemporaine (Mini Dizi)
1980 Cinéma 16
1980 L'inconnue d'Arras (TV Filmi)
1980 Au feu le préfet (TV Filmi)
1978 Gaston Phébus (Mini Dizi)

Video Oyunları (Seslendirme)

2005 The Matrix Online
2003 Enter the Matrix

Görev Aldığı Yapımlar

Lambert Wilson Fotoğrafları

Lambert Wilson Fotoğrafları Lambert Wilson Fotoğrafları Lambert Wilson Fotoğrafları Lambert Wilson Fotoğrafları Lambert Wilson Fotoğrafları