Lee Pace

Lee Pace
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :25.3.1979
Doğum Yeri:Oklahoma

Lee Grinner Pace (d. 25 Mart, 1979 - Chickasha, Oklahoma) ABD doğumlu aktör, ABC'nin Pushing Daisies adlı televizyon dizisinde canlandırdığı Ned karateriyle ün kazandı.

Babasının petrol işinde olması nedeniyle çocukluğunun bir kısmını Suudi Arabistan'da geçirdi, aile daha sonra Houston, Texas'a taşındı. Liseden mezun olmadan önce eğitimine geçici olarak ara vererek Houston Alley Theatre'da, The Spider's Web ve The Greeks adlı yapımlarda rol aldı.

1997'de dünyanın en prestijli sahne sanatları okullarından biri olan Juilliard School'un tiyatro bölümüne kabul edilen Pace, burada Romeo ve Juliet, Richard II ve Julius Caesar gibi oyunlarda yer aldıktan sonra mezun oldu.
Kariyeri
Tiyatro

Mezun olduktan sonra New York, Broadway ve civarındaki tiyatroları da kapsayan bir çevrede (Off-Broadway), The Credaux Canvas, The Fourth Sister ve kendisine Lucille Lortel, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü adaylığı kazandıran Small Tragedy gibi birçok oyunda yer aldı. 2006'da Peter Morris'in Guardians adlı yapımındaki başarısıyla aynı ödüle ikinci kez aday gösterildi.
Sinema

Pace, ilk defa Soldier's Girl (2003 | yön: Frank Pierson) adlı filmde bir transseksüel olan Calpernia Addams rolüyle tanındı. Gerçek bir hikâyeden uyarlanan filmde, Troy Garity tarafından canlandırılan ABD Kara Kuvvetleri askeri Barry Winchell, cinsel tercihi ve Addams'la olan ilişkisi sebebiyle cinayete kurban gitmişti.

Pace, bu filmdeki rolüyle En İyi Çıkış Yapan Aktör kategorisinde Gotham Ödülü'nü elde ederek, Altın Küre de dahil olmak üzere birçok başka ödüle aday gösterildi.

Miss Pettigrew Lives for a Day (2008 | yön: Bharat Nalluri), The Fall (2008 | yön: Tarsem Singh), The White Countess (2005 | yön: James Ivory), Infamous (2006 | yön: Douglas McGrath) ve The Good Shepherd (2006 | yön: Robert De Niro), başrollerini Sarah Michelle Gellar'la paylaştığı Possession (2009 | yön: Joel Bergvall&Simon Sandquist) ve A Single Man adlı filmlerde rol almıştır. Pace'in 2010 yılına ait 5 film projesi bulunmaktadır.
Televizyon

Pace, Aaron Tyler rolünü üstlendiği ve beğeni görmesine rağmen kısa soluklu olan Wonderfalls (2004) adlı televizyon dizisinde rol aldı. Daha sonra, dizinin yapımcılarından Bryan Fuller tarafından Pushing Daisies (2007-2008 | ABC) adlı dizide Ned karakteriyle başrole getirildi.

Pace, aynı zamanda Law & Order: Special Victims Unit'de boy gösterdi.
Filmografi
Film

2005     The White Countess     Crane    
2006     Infamous     Dick Hickock    
The Fall     Roy Walker/The Masked Bandit    
The Good Shepherd     Richard Hayes    
2008     Miss Pettigrew Lives for a Day     Michael Pardue    
Possession     Roman    
2009     A Single Man         post-prodüksiyon
2012     The Hobbit : An Unexpected Journey     Thranduil
Televizyon

2002     Law & Order: Special Victims Unit     Benjamin Tucker     3.Sezon, Bölüm: Guilt
2003     Soldier's Girl     Calpernia Adams/Scottie     Showtime TV-Filmi
Altın Küre Ödülü (aday)
Gotham Ödülü (kazandı)
Independent Spirit Ödülü (aday)
Golden Satellite Ödülü (aday)
2004     Wonderfalls     Aaron Tyler    
2007 – 2009     Pushing Daisies     Ned     Altın Küre Ödülü (aday)
Emmy Ödülü (aday)

Görev Aldığı Yapımlar

Lee Pace Fotoğrafları

Lee Pace Fotoğrafları Lee Pace Fotoğrafları Lee Pace Fotoğrafları Lee Pace Fotoğrafları Lee Pace Fotoğrafları