Liam Neeson

Liam Neeson
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :7.6.1952
Doğum Yeri:Antrim

İrlandalı aktör.

Tam adı Liam John Neeson'dır. En bilinen rolü Schindler'in Listesi filmindeki Oscar Schindler rolüdür. 1993 Schindler'in Listesi filmindeki En İyi Erkek Oyuncu Oscarına aday gösterilmiştir. Aktör ayrıca Britanya İmparatorluğu Nişanı'na sahiptir.

Neeson, Kuzey İrlanda'da, Antrim Kontluğunda, Ballymena'da, Katherine 'Kitty' Neeson (kızlık soyadı Brown) adlı bir aşçının ve Bernard 'Barney' Neeson isimli Ballymena Boys All Saints İlköğretim Okulu'nda bir bekçinin oğlu olarak doğdu. Roma Katolik olarak büyüdü ve yerel rahip tarafından ismi Liam olarak konuldu. Liam Neeson'ın Elizabeth, Bernadette ve Rosaline isimli üç kız kardeşi vardır. Dokuz yaşındayken, All Saints Gençlik Kulübü'nde boks derslerine başladı ve daha sonra Ulster amatör kıdemli boks şampiyonu oldu. İlk kez 11 yaşındayken sahneye çıktı. Neeson, İngilizce öğretmeninin bir okul oyununda kendisine başrol teklifinden sonra, o andan itibaren okul yapımlarında oyunculuk yaptı.

1971 yılında Kuzey İrlanda'daki Belfast Queen Üniversitesi'ne fizik ve bilgisayar bilimleri öğrencisi olarak girdi.

Liam Neeson, Bohemian FC takımında Seán Thomas tarafından fark edildi futboldaki yeteneği keşfedildi ve orada Dublin'de bir kulüpte denendi ve Shamrock Rovers FC takımına karşı bir alternatif olarak bir oyun oynadı ama kendisine bir sözleşme teklif edilmedi.

Üniversiteden ayrıldıktan sonra, memleketi Ballymena'ya geri döndü ve kamyon şoförlüğü gibi çeşitli gündelik işlerde çalıştı. Memleketine dönmeden önce, Newcastle upon Tyne'da iki yıl öğretmen eğitimi için üniversiteye gitti.

Filmografi

2019 Normal People
2019 Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit
2019 Cold Pursuit
2018 Dul Kadınlar
2018 The Ballad of Buster Scruggs
2018 Yolcu
2017 Babalar Savaşıyor 2
2017 Mark Felt: Beyaz Saray'a Yıkım Getiren Adam
2017 Yılbaşı Sürprizi (Anlatıcı)
2016 Silence
2016 Canavarın Çağrısı (Seslendirme)
2016 In-cheon sang-ryuk jak-jeon
2016 Avcı: Kış Savaşı (Anlatıcı)
2015 Ayı Teddy 2
2015 Entourage
2015 Gece Takibi
2015 Clash of Clans: Revenge (Kısa Film)
2014 Save NYC Horse Carriages (Kısa Film - Anlatıcı)
2014 Takip 3: Son Karşılaşma
2014 Kanunun Ötesinde
2014 Ermiş (Seslendirme)
2014 Yeni Başlayanlar İçin Vahşi Batı
2014 Lego Filmi (Seslendirme)
2014 Non-Stop
2014 Fındık İşi (Seslendirme)
2013 Anchorman 2: Efsane Devam Ediyor
2013 Üçüncü Şahıs
2013 Cesur Zebra (Seslendirme)
2013 Jeff Wayne's Musical Version of the War of the Worlds Alive on Stage! The New Generation
2012 Takip: İstanbul
2012 Kara Şövalye Yükseliyor
2012 Battleship
2012 Titanların Öfkesi
2011 Gri Kurt
2011 Kimliksiz
2010 Narnia Günlükleri: Şafak Yıldızı'nın Yolculuğu (Seslendirme)
2010 Kaçış Planı
2010 A-Takımı
2010 Titanların Savaşı
2009 Diriliş
2009 Büyük Hata
2009 Five Minutes of Heaven
2008 Başka Bir Adam
2008 Küçük Deniz Kızı Ponyo (Seslendirme)
2008 Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan (Seslendirme)
2008 96 Saat
2006 Seraphim Falls
2005 Narnia Günlükleri: Aslan, Cadi ve Dolap (Seslendirme)
2005 Breakfast on Pluto
2005 Batman Başlıyor
2005 Cennetin Krallığı
2004 Kinsey
2003 Aşk Her Yerde
2002 New York Çeteleri
2002 K-19 - Tehlikeli Saatler
2000 Aşk Silahı
1999 Perili Ev
1999 Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike
1998 Sefiller
1996 Özgürlüğün Bedeli
1996 İlk Günah
1995 Rob Roy
1994 Nell
1993 Schindler'in Listesi
1993 Ethan Frome
1992 Leap of Faith
1992 Kahire'nin Sırrı
1992 Kocalar ve Karılar
1992 Karanlığın Ötesi
1991 Revolver (Kısa Film)
1991 Under Suspicion
1990 The Big Man
1990 Karanlık Adaam
1989 Next of Kin
1988 High Spirits
1988 The Good Mother
1988 Ölüm Havuzu
1988 Satisfaction
1987 Suspect
1987 Ölüme Yakarış
1986 Tek Kişilik Düet
1986 Misyon
1985 Lamb
1985 The Innocent
1984 The Bounty
1983 Krull - Kara Sato
1981 Nailed
1981 Krallar Savaşıyor
1979 Christiana
1978 Pilgrim's Progress

Televizyon

2018 Pope: The Most Powerful Man in History (Belgesel Dizi - Anlatıcı)
2017 The Orville
2017 Red Nose Day Actually (Kısa Film)
2016 Dream Corp LLC (Seslendirme)
2016 Inside Amy Schumer
2015 Nature Is Speaking (Mini Dizi - Seslendirme)
2015 The Late Show with Stephen Colbert
2015 Family Guy (Seslendirme)
2014 Rev.
2014 Star Wars: Klon Savaşları (Seslendirme)
2011 Life's Too (Kısa Film)
2011 A Child's Garden of Poetry (TV Filmi - Seslendirme)
2010 The Big C
2010 Cubed
2005 Simpson Ailesi (Seslendirme)
2004 Patrick (Belgesel Film - Anlatıcı)
2002 Evolution (Mini Belgesel Dizi - Anlatıcı)
2002 Liberty's Kids: Est. 1776 (Seslendirme)
2000 Touched by an Angel
1996 The Great War and the Shaping of the 20th Century (Mini Belgesel Dizi - Seslendirme)
1988 Screen Two
1987 Hold the Dream (Mini Dizi)
1987 Sworn to Silence (TV Filmi)
1986 Kanun Namına
1986 If Tomorrow Comes (Mini Dizi)
1985 Arthur the King (TV Filmi)
1985 A Woman of Substance (Mini Dizi)
1984 Ellis Island (Mini Dizi)
1983 Across the Water (TV Filmi)
1981 Charlie Was a Rich Man (TV Filmi)
1980 BBC2 Playhouse
1978 Play for Today

Video Oyunları (Seslendirme)

2015 Lego Dimensions
2008 Fallout 3
2005 Batman Begins

Ödülleri

2004 İrlanda Film Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Kinsey
2004 LAFCA Award - En İyi Erkek Oyuncu, Kinsey
1996 Evening Standard British Film Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Michael Collins
1996 Volpi Cup - Michael Collins
1993 Chicago Film Critics Association Award - En İyi Erkek Oyuncu, Schindler's List
1993 London Film Critics Circle Award - En İyi Erkek Oyuncu, Schindler's List

Görev Aldığı Yapımlar

Liam Neeson Fotoğrafları

Liam Neeson Fotoğrafları Liam Neeson Fotoğrafları Liam Neeson Fotoğrafları Liam Neeson Fotoğrafları Liam Neeson Fotoğrafları