Liv Ullmann

Liv Ullmann
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :16.12.1938
Doğum Yeri:Tokyo

Norveçli aktris, senarist ve yönetmen.

Tam adı Liv Johanne Ullmann'dır ve The Norwegian Angel takma adıyla bilinmektedir. Persona (1966), En passion (1969), Yüzyüze (1976), The Abdication (1974) ve La diagonale du fou (1984) filmleriyle tanınmıştır. 1971 yılı yapımı Utvandrarna (1971) filmiyle en iyi kadın oyuncu dalında Altın Küre ödülü kazanmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2014 Aşk ve Tutku
2000 Trolösa
1995 Lumière et compagnie (Documentary)
1995 Kristin Lavransdatter
1992 Sofie
1982 Love

Televizyon

1996 Enskilda samtal (TV Filmi)

Senaryo

2014 Aşk ve Tutku
1995 Kristin Lavransdatter
1992 Sofie
1982 Love

Oyuncu

2012 Zwei Leben
2009 Sinna mann (Kısa Film - Seslendirme)
2008 I et speil i en gåte
2006 The Danish Poet (Kısa Film - Anlatıcı)
1994 Zorn
1994 Drømspel
1992 The Long Shadow
1991 Oxen
1991 Sadako and the Thousand Paper Cranes (Kısa Film - Anlatıcı)
1990 Mindwalk
1989 The Rose Garden
1988 La amiga
1987 Gaby: A True Story
1987 Mosca addio
1986 Speriamo che sia femmina
1985 King Kongs Faust
1984 The Bay Boy
1984 The Wild Duck
1984 La diagonale du fou
1980 Richard's Things
1979 Players
1978 Güz Sonatı
1977 The Serpent's Egg
1977 A Bridge Too Far
1976 Yüzyüze
1975 Leonor
1974 The Abdication
1974 Scener ur ett äktenskap
1974 Zandy's Bride
1973 40 Carats
1973 Kayip Ufuklar
1972 Çığlıklar ve Fısıltılar
1972 Pope Joan
1972 Nybyggarna
1971 Utvandrarna
1971 Gece Ziyaretçileri
1970 Gece Misafirleri
1969 En passion
1969 An-Magritt
1968 Utanç
1968 Vargtimmen
1966 Persona
1965 De kalte ham Skarven
1962 Kort är sommaren
1962 Tonny
1959 Ung flukt
1957 Fjols til fjells

Televizyon

2003 Saraband (TV Filmi)
1988 Gli indifferenti (TV Filmi)
1983 Jenny (Mini Dizi)
1983 Jacobo Timerman: Prisoner Without a Name, Cell Without a Number (TV Filmi)
1979 Fruen fra havet (TV Filmi)
1975 Trollflöjten (TV Filmi)
1973 Bir Evlilikten Manzaralar (Mini Dizi)
1967 Cocktailparty (TV Filmi)
1966 En hyggelig fyr (TV Filmi)
1965 Smeltedigelen (TV Filmi)
1963 Onkel Vanja (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Liv Ullmann Fotoğrafları

Liv Ullmann Fotoğrafları Liv Ullmann Fotoğrafları Liv Ullmann Fotoğrafları Liv Ullmann Fotoğrafları Liv Ullmann Fotoğrafları