Luc Dardenne

Luc Dardenne
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :10.3.1954
Doğum Yeri:Awirs

Belçikalı senarist, yapımcı ve yönetmen.

Kardeşi Jean-Pierrre ile birlikte çalıştıkları için Dardenne Brothers (Dardenne Kardeşler) olarak tanınmışlardır. 1970'lerin sonunda anlatı ve belgesel filmler yapmaya başladılar ve 1990'ların ortalarında La Promesse ile uluslararası alanda tanınmaya başladılar. Rosetta filmiyle 1999 Cannes Film Festivali'nde büyük ödülü kazandılar. Çalışmaları sol temaları ve bakış açısını yansıtma eğilimindedir.

Oğul (2002), Çocuk (2005), Lorna'nın Sessizliği (2008), Bisikletli Çocuk(2011), Deux jours (2015), İki Gün, Bir Gece (2014) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2019 Genç Ahmed
2016 Meçhul Kız
2014 İki Gün ve Bir Gece
2011 Bisikletli Çocuk
2008 Lorna'nın Sessizliği
2007 Dans l'Obscurité
2007 Laissez-les grandir ici! (Kısa Belgesel)
2005 L'enfant
2002 Oğul
1999 Rosetta
1996 Söz
1992 Je pense à vous
1987 Falsch
1987 Il court, il court, le monde (Kısa Film)
1983 Regard Jonathan/Jean Louvet, son oeuvre (Belgesel)
1982 Leçons d'une université volante (Belgesel)
1981 R... ne répond plus (Belgesel)
1980 Pour que la guerre s'achève, les murs devaient s'écrouler (Belgesel)
1979 Lorsque le bateau de Léon M. descendit la Meuse pour la première fois (Kısa Belgesel)
1978 Le chant du rossignol (Belgesel)

Yapımcı

2022 La plus précieuse des marchandises
2021 Animals
2019 Genç Ahmed
2019 Dernier amour
2018 Como Fernando Pessoa Salvou Portugal (Kısa Film)
2018 Niet Schieten
2018 Paul Sanchez est revenu!
2018 Weldi
2018 Carnivores
2018 Sisters Biraderler
2017 Drôle de père
2017 Espèces menacées
2016 Meçhul Kız
2016 Le fils de Joseph
2016 Planetarium
2016 Bacalaureat
2016 Muhteşem Loie
2016 Seni Seviyorum Hedi
2016 Achter de wolken
2015 Good Luck Algeria
2015 Viva la sposa
2015 Les cowboys
2015 Oda Hizmetçisinin Günlüğü
2014 Terre battue
2014 İki Gün ve Bir Gece
2014 Vie sauvage
2013 À ciel ouvert (Belgesel)
2013 Je fais le mort
2013 Marina
2012 Tepelerin Ardında
2012 Pas ve Kemik
2011 L'exercice de l'État
2011 Bisikletli Çocuk
2010 K.O.R. (Belgesel)
2009 La prima linea
2009 Children Without a Shadow (Belgesel)
2008 Premier Jour (Kısa Film)
2008 Lorna'nın Sessizliği
2007 Why We Can't See Each Other Outside When the Sun is Shining (Belgesel)
2007 Vous êtes de la police?
2006 Mon colonel
2006 Rwanda, les collines parlent (Belgesel)
2005 L'enfant
2005 Il fare politica (Belgesel)
2005 Ölümcül Çözüm
2003 Le soleil assassiné
2003 Stormy Weather
2003 Le monde vivant
2002 Premier amour (Kısa Film)
2002 Oğul
2002 Romances de terre et d'eau (Belgesel)
2001 Le lait de la tendresse humaine
2000 La devinière (Belgesel)
1999 L'héritier (Kısa Film)
1999 Rosetta
1997 Gigi, Monica... et Bianca (Belgesel)
1995 Faute de soleil
1992 Je pense à vous

Televizyon

2012 Un été avec Anton (Belgesel)
2002 Brook by Brook (Belgesel)

Senaryo

2019 Le jeune Ahmed
2016 Meçhul Kız
2014 İki Gün ve Bir Gece
2011 Bisikletli Çocuk
2011 Blood Eyes (Kısa Film)
2008 Lorna'nın Sessizliği
2007 Dans l'Obscurité
2005 L'enfant
2002 Oğul
1999 Rosetta
1996 Söz
1992 Je pense à vous
1987 Falsch
1987 Il court, il court, le monde (Kısa Film)
1982 Leçons d'une université volante (Belgesel)
1981 R... ne répond plus (Belgesel)
1980 Pour que la guerre s'achève, les murs devaient s'écrouler (Belgesel)
1979 Lorsque le bateau de Léon M. descendit la Meuse pour la première fois (Kısa Belgesel)

Görev Aldığı Yapımlar

Luc Dardenne Fotoğrafları

Luc Dardenne Fotoğrafları Luc Dardenne Fotoğrafları Luc Dardenne Fotoğrafları Luc Dardenne Fotoğrafları Luc Dardenne Fotoğrafları