Luigi Lo Cascio

Luigi Lo Cascio
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :20.10.1967
Doğum Yeri:Sicilya

İtalyan oyuncu.

En İyi Erkek Oyuncu David di Donatello ödülünü kazandığı 2000 yılı yapımı I cento passi filmiyle tanınmıştır. Ayrıca 2012 yılı yapımı La città ideale filmiyle de ilk bir yapımda senarist ve yöentmen olarak görev almıştır.

Filmografi

2019 Hain
2018 Il mangiatore di pietre
2017 Smetto quando voglio: Masterclass
2017 Smetto quando voglio: Ad honorem
2015 La città senza notte (Seslendirme)
2015 Doğan Çocuğa İsim
2015 Asino vola
2014 Akşam Yemeği
2013 Salvo
2013 Marina
2013 İnsan Sermayesi
2012 Romanzo di una strage
2012 La città ideale
2012 Dieci cadute (Kısa Video - Seslendirme)
2012 6 sull'autobus
2010 Noi credevamo
2009 Gli amici del bar Margherita
2009 Baarìa
2008 St. Anna Mucizesi
2008 Sanguepazzo
2008 Il pacco (Kısa Film)
2007 Il dolce e l'amaro
2006 Karanlık Deniz
2005 Yüreğimdeki Canavar
2004 Occhi di cristallo
2004 La vita che vorrei
2003 Mio cognato
2003 La meglio gioventù
2003 Günaydın Gece
2002 Il più bel giorno della mia vita
2001 Luce dei miei occhi
2000 I cento passi

Televizyon

2013 Il bambino cattivo (TV Filmi)
2012 Il sogno del maratoneta (TV Filmi)

Yönetmen

2012 La città ideale

Senaryo

2012 La città ideale

Görev Aldığı Yapımlar

Luigi Lo Cascio Fotoğrafları

Luigi Lo Cascio Fotoğrafları Luigi Lo Cascio Fotoğrafları Luigi Lo Cascio Fotoğrafları Luigi Lo Cascio Fotoğrafları Luigi Lo Cascio Fotoğrafları