M. Night Shyamalan

M. Night Shyamalan
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :6.8.1970
Doğum Yeri:Pondicherry, Tamil-Nadu

Hindistanlı oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Manoj Nelliyattu Shyamalan'dır. Hindistan doğumlu olan Shymalan çocuk yaşta her ikisi de doktor olan anne ve babası ile birlikte, ABD'nin Philadelphia eyaletine taşındılar. 8 yaşında yönetmenliğe merak salan Shyamalan, Super - 8 model bir kamera ile merakını gidermeye başladı. Genç yaşta yönetmenliğe soyunan ve içinde inanılmaz bir fantezi ruhunu barındıran her çocuk gibi, onun da kahramanı Steven Spielberg'dü. Amatör olarak ilk filmini 'Praying with Anger' ismi ile ülkesi Hindistan'ı ziyaret ettiği sırada çekti. Sıkı bir Katolik okuluna giden genç yönetmen, 'Wide Awake' isimli ilk profesyonel filmini 1998 yılında çekti.

Bu dünya ile öteki dünya arasında gidip gelen kahramanların korku ve gerilim öyküleriyle ünlenen M. Night Shyamalan, Alfred Hitchcock'un yeni nesil varisi olarak kabul edilmektedir. Milyonlarca dolarlık gişe başarıları elde ettiği Altıncı His, Köy ve İşaretler filmlerinin yönetmenliğini yapmış, ayrıca yönettiği her filmin senaryosunu da kendisi yazıp, yapımcılığını üstlenmiştir. Ayrıca her filminde de kendisine ufak bir rol vermekte ve bu sayede her filminde görünmektedir.

Filmografi

Yönetmen

2019 Glass
2016 Parçalanmış
2015 Ziyaret 
2013 Dünya - Yeni Bir Başlangıç
2010 Son Hava Bükücü
2008 Mistik Olay
2006 Sudaki Kız
2004 Köy
2002 İşaretler
2000 Ölümsüz
1999 Altıncı His
1998 Wide Awake
1992 Praying with Anger

Televizyon

2015 Wayward Pines

Yapımcı

2019 Glass
2016 Parçalanmış
2015 Ziyaret
2013 Dünya - Yeni Bir Başlangıç
2010 Şeytan
2010 Son Hava Bükücü
2008 Mistik Olay
2006 Sudaki Kız
2004 Köy
2002 İşaretler
2000 Ölümsüz
1992 Praying with Anger

Televizyon

2016 Wayward Pines

Senaryo

2019 Glass
2016 Parçalanmış
2015 Ziyaret
2013 Dünya - Yeni Bir Başlangıç
2010 Şeytan
2010 Son Hava Bükücü
2008 Mistik Olay
2006 Sudaki Kız
2004 Köy
2002 İşaretler
2000 Ölümsüz
1999 Küçük Kardeşim
1999 Altıncı His
1998 Wide Awake
1992 Praying with Anger

Televizyon

2014 After Hours

Oyuncu

2016 Parçalanmış
2010 Son Hava Bükücü
2008 Mistik Olay (Seslendirme)
2006 Sudaki Kız
2004 Köy
2002 İşaretler
2000 Ölümsüz
1999 Altıncı His
1992 Praying with Anger

Televizyon

2007 Entourage

Görev Aldığı Yapımlar

M. Night Shyamalan Fotoğrafları

M. Night Shyamalan Fotoğrafları M. Night Shyamalan Fotoğrafları M. Night Shyamalan Fotoğrafları M. Night Shyamalan Fotoğrafları M. Night Shyamalan Fotoğrafları