Macaulay Culkin

Macaulay Culkin
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :26.8.1980
Doğum Yeri:New York

Macaulay Carson Culkin (d. 26 Ağustos 1980, New York), ABD'li oyuncu. Culkin, Evde Tek Başına, Evde Tek Başına 2 ve Richie Rich filmlerinde rol aldı. Oyuncu Mila Kunis ile 2002-2010 yılları arasında beraberlik yaşadı.
İlk yılları

Culkin, Manhattan, New York doğumlu ve Yorkville, Manhattan içinde büyüdü. Patricia Brentrup ve Kit Culkin, Broadway yapımları için bilinen eski bir tiyatro oyuncusunun oğlu. Culkin Roma Katoliktir; Profesyonel Çocuklar Okulu'na geçmeden önce 5 yıl boyunca bir Katolik okuluna (Joseph Yorkville Okulu) gitti.Ve Michael Jackson'ın Black or White şarkısının klibinde de oynamıştır ve MJ ile dost olmuşlardır.
Filmografi
1991 yılında Culkin


1985     The Midnight Hour     Cadılar Bayramı Çocuğu    
1988     The Equalizer     Paul Gephardt     (1 bölüm)
1988     Rocket Gibraltar     Cy Blue Black    
1989     See You in the Morning     Billy Livingstone    
1989     Uncle Buck     Miles Russell    
1990     Jacob's Ladder     Gabe Singer     Geçmiyor
1990     Evde Tek Başına     Kevin McCallister     Bir Sinema Filminde Komik Aktör Amerikan Komedi Ödülü
Şikago Film Eleştirmenleri Birliği
Genç Artist Ödülleri
Adaylık – En İyi Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü listesi - Müzikal veya Komedi (Sinema)
1991     Wish Kid     Nicholas McClary     (seslendirme)
1991     Only the Lonely     Billy Muldoon    
1991     My Girl     Thomas J. Sennett     MTV Movie Award for Best Kiss Anna Chlumskyile paylaştı
Adaylık – En İyi On-Screen Duo MTV Film Ödülü Anna Chlumsky ile paylaştı
1992     Evde Tek Başına 2     Kevin McCallister    
1993     Dangerous - Kısa film     Kendisi    
1993     The Good Son     Henry Evans     Adaylık – En İyi Kötü Adam MTV Film Ödülü
1993     The Nutcracker     Fındıkkıran Prensi    
1994     Getting Even with Dad     Timmy Gleason    
1994     The Pagemaster     Richard Tyler    
1994     Frasier     Elliot     (Seslendirme) (1 bölüm)
1994     Richie Rich     Richie Rich    
2000     Madame Melville     Carl     Play
2003     Party Monster     Michael Alig    
2003     Will & Grace     Jason 'J.T.' Towne     1 bölüm
2004     Foster Hall     Clark Hall    
2004     Saved!     Roland    
2004     Jerusalemski Sindrom     Bilinmeyen    
2005–2010     Robot Chicken     Bastian Bux (seslendirme)/ Kevin McCallister / Billy / Çocuk (seslendirme)     5 bölüm
2007     Sex and Breakfast     James Fitz    
2009     Kings     Andrew Cross     TV dizisi
2010     The Park         A celebration of Central Park made for the New York Times.
2011     The Wrong Ferarri, A Screwball Tragedy - A Film by Adam Green     Various     Film tamamen iPhone ile çekildi

Görev Aldığı Yapımlar

Macaulay Culkin Fotoğrafları

Macaulay Culkin Fotoğrafları Macaulay Culkin Fotoğrafları Macaulay Culkin Fotoğrafları Macaulay Culkin Fotoğrafları Macaulay Culkin Fotoğrafları