Maggie Cheung

Maggie Cheung
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :20.9.1964

Hong Kong'lu ödüllü aktris.

Cheung çocukluğunun bir bölümünü İngiltere'de geçirdi. Hong-Kong'a geldikten sonra,1983'te 19 yaşında Miss Hong Kong güzellik yarışmasında ikinci, aynı yıl Dünya güzellik yarışmasında yarı finalist oldu. .
Cheung'un en bilinen rolü, 'Police Story' filmlerinde 'Kevin' chan'in kız arkadaşı rolüdür. (Daha sonra Police Story 4: First Strike filminde de rol almıştır.)

Cheung, Fransız film prodüktörü Olivier Assayas ile 1998 yılında evlenmiş, ancak bu evlilik 2001 yılında boşanmayla noktalanmıştır. İkili Irma Vep and Clean filmlerinde ortaklaşa çalışmıştır. Meggie Cheung Hero (2002) filmi ile kariyerinin zirvesine ulaşmıştır.

Ödülleri
Berlin Uluslararası Film Festivali
En İyi Kadın Oyuncu Gümüş Berlin Ayısı Centre Stage 阮玲玉 (1992)
Cannes Film Festivali
En İyi Kadın Oyuncu Clean (2004)
Altın At Film Festivali ve Ödülleri
En İyi Kadın Oyuncu Altın At Ödülü, In the Mood for Love (2000)
En İyi Kadın Oyuncu Altın At Ödülü Comrades, Almost a Love Story  (1996)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Altın At Ödülü Red Dust  (1990)
En İyi Kadın Oyuncu Altın At Ödülü Full Moon in New York  (1989)
Hawaii International Film Festival
Award for Achievement in Acting
Hong Kong Film Awards
En İyi Kadın Oyuncu, Hong Kong Film Ödülleri, In the Mood for Love (2001)
En İyi Kadın Oyuncu, Hong Kong Film Ödülleri, The Soong Sisters (1998)
En İyi Kadın Oyuncu, Hong Kong Film Ödülleri, Comrades, Almost a Love Story  (1996)
En İyi Kadın Oyuncu, Hong Kong Film Ödülleri, Centre Stage (1993)
En İyi Kadın Oyuncu, Hong Kong Film Ödülleri, Farewell China (1991)
En İyi Kadın Oyuncu, Hong Kong Film Ödülleri, A Fishy Story  (1989)
Hong Kong Film Critics Society Awards
En İyi Kadın Oyuncu, HKFCS Ödülü, Comrades, Almost a Love Story (1996)

Filmografi
Clean (2004)
2046 (2004)
Hero (2002)
In the Mood for Love (2000)
Augustin, King of Kung-Fu (2000)
Sausalito (2000)
Chinese Box (USA 1998)
The Soong Sisters (1997)
Irma Vep (1996)
Comrades, Almost a Love Story (1996)
Ashes of Time (1994)
In Between (1994)
Mad Monk (1993)
First Shot (1993)
Executioners (1993)
Boys are Easy (1993)
Flying Dagger (1993)
The Eagle Shooting Heroes (1993)
Enigma of Love (1993)
Green Snake (1993)
Holy Weapon (1993)
The Heroic Trio (1993)
The Bare-Footed Kid (1993)
Millionaire Cop (1993)
Police Story 3: Supercop (1992)
Twin Dragons (1992)
Moon Warriors (1992)
What a Hero! (1992)
New Dragon Gate Inn (1992)
True Love (1992)
All's Well, Ends Well (1992)
Centre Stage (1992) aka Actress
Rose (1992)
Alan & Eric - Between Hello & Goodbye (1991)
Will of Iron (1991)
The Perfect Match (1991)
Today's Hero (1991)
Days of Being Wild (1991)
Red Dust (1990)
Farewell China (1990)
Dragon From Russia (1990)
Song of the Exile (1990)
Heart into Hearts (1990)
Full Moon in New York (1990)
Doubles Cause Troubles (1989)
The Iceman Cometh (1989)
In Between Loves (1989)
My Dear Son (1989)
The Bachelor's Swan-Song (1989)
Hearts No Flowers (1989)
A Fishy Story (1989)
Little Cop (1989)
Last Romance (1988)
Faithfully Yours (1988)
The Game They Call Sex (1988)
The Nowhereman (1988)
Police Story 2 (1988)
How to Pick Up Girls (1988)
Moon, Star, Sun (1988)
Mother vs. Mother (1988)
As Tears Go By (1988)
Double Fattiness (1988)
Paper Marriage (1988)
Love Soldier of Fortune (1988)
Call Girl '88 (1988)
Project A Part 2 (1987)
The Romancing Star (1987)
Heartbeat 100 (1987)
Sister Cupid (1987)
The Seventh Curse (1986)
Happy Ghost 3 (1986)
Lost Romance (1986)
It's a Drink, It's a Bomb (1985)
Police Story (1985)
Modern Cinderella (1985)
Behind the Yellow Line (1984)
Prince Charming (1984)

TV Drama
Police Cadet 
The Fallen Family 

Görev Aldığı Yapımlar

Maggie Cheung Fotoğrafları

Maggie Cheung Fotoğrafları Maggie Cheung Fotoğrafları Maggie Cheung Fotoğrafları Maggie Cheung Fotoğrafları Maggie Cheung Fotoğrafları