Malin Akerman

Malin Akerman
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :12.5.1978
Doğum Yeri:Stockholm

İsveç asıllı Kanadalı oyuncu, şarkıcı ve model.

tam adı Malin Maria Åkerman'dır. Åkerman, modellik yapan bir anne ve sigortacı bir babanın kızı olarak İsveç'in başkenti Stokholm'de doğdu. Henüz iki yaşındayken ailesiyle birlikte Kanada'ya göçtü ve Toronto kentine yerleşti. Anne babasının ayrılmasının ardından, babası İsveç'e döndü ve Åkerman annesiyle kalarak yaşamını Kanada'da sürdürdü. Öğrenim yaşamında kısa bir süre Ontario'daki Niagara-on-the-Lake'de kaldı. Daha sonra Toronto'daki Dante Alighieri Akademisi'ne devam etti. Ardından yine aynı kentteki York Üniversitesi'nde ruh bilimi okudu.

Modelliğe 17 yaşında başlayan Malin Åkerman, aynı yıl düzenlenen 'Kanada'nın Süpermodeli' yarışmasını kazandı. Bunun ardından, arasında cilt bakım ürünlerinin de yer aldığı pek çok televizyon reklamında rol aldı. Modellikte kariyer yaptıktan sonra, Kaliforniya'ya taşındı ve oyunculuğa da ağırlık vermeye başladı. İrili ufaklı pek çok filmde oynayan Åkerman, son olarak oynadığı Watchmen filmiyle çok konuşuldu.

Müzikle de uğraşan Malin Åkerman, aynı zamanda Petalstones adlı müzik grubunda şarkı söylemektedir.

20 Haziran 2007'den bu yana Roberto Zincone ile evli olan Malin Åkerman, FHM dergisinin okur oylarıyla belirlediği 'Dünyadaki En Seksi 100 Kadın' listesinde 2009 yılında 69. sıradadır.

Filmografi

2018 Rampage
2016 Misconduct
2016 The Ticket
2015 The Final Girls
2015 Unity
2015 I'll See You in My Dreams
2013 Cottage Country
2013 The Numbers Station
2013 CBGB
2012 Wanderlust
2012 The Giant Mechanical Man
2012 Rock of Ages
2012 Stolen
2012 Hotel Noir
2011 Elektra Luxx
2011 The Bang Bang Club
2011 Catch .44
2010 happythankyoumoreplease
2010 The Romantics
2009 Bye Bye Sally (Kısa Film)
2009 Watchmen
2009 The Proposal
2009 Couples Retreat
2008 27 Dresses
2007 The Invasion
2007 The Brothers Solomon
2007 The Heartbreak Kid
2007 Heavy Petting
2004 Harold & Kumar Go to White Castle
2003 The Utopian Society
2002 The Circle
2000 The Skulls

Televizyon

2016 Easy
2016 Comedy Bang! Bang!
2016 Billions
2015 Lip Sync Battle
2015 Sin City Saints
2014 Welcome to Sweden
2013 Newsreaders
2013 Robot Chicken (Seslendirme)
2013 Trophy Wife
2012 Burning Love
2012 Suburgatory
2010 How I Met Your Mother
2010 Childrens Hospital
2006 Love Monkey
2006 Entourage
2005 The Comeback
2002 A Nero Wolfe Mystery
2001 Twice in a Lifetime
2001 Doc
2001 Witchblade
2000 The Others
2000 Relic Hunter
1997 Earth: Final Conflict

Görev Aldığı Yapımlar

Malin Akerman Fotoğrafları

Malin Akerman Fotoğrafları Malin Akerman Fotoğrafları Malin Akerman Fotoğrafları Malin Akerman Fotoğrafları Malin Akerman Fotoğrafları