Margot Robbie

Margot Robbie
Rol :Yapımcı
Doğum Tarihi :2.7.1990
Doğum Yeri:Queensland

Avustralyalı aktris ve yapımcı. 

Kariyerine 2000'lerin sonuna doğru Avustralya yapımı bağımsız filmlerde yer alarak başladı. Daha sonra Neighbours (2008–2011) pembe dizisinde yer aldı ve performansıyla iki kez Logie Ödülü'ne aday gösterildi. Amerika'ya yerleştikten sonra ABC'de bir sezon yayınlanan Pan-Am (2011–2012) dizisinde yer aldı. 2013 yılında büyük çıkışını Richard Curtis'in romantik komedi-drama filmi Zamanda Aşk ve Martin Scorsese'nin biyografik dram filmi Para Avcısı ile gerçekleştirdi. Aşk Uğruna (2015), Z for Zachariah (2015) ve Büyük Açık (2015) gibi filmlerde yer aldıktan sonra son olarak 2016 yılında vizyona giren Tarzan Efsanesi filminde Jane Porter ve süperkahraman filmi Suicide Squad'da Harley Quinn karakterlerini canlandırdı.

Erken yaşamı

Dalby, Queensland'de doğdu daha sonra Gold Coast'a taşınıp burada büyüdü. Annesi Sarie Kessler bir fizyoterapisttir, babası Doug Robbie'nin ise eskiden bir çiftliği bulunmaktaydı. Lachlan 'Lockie' Robbie adında bir abisi, Cameron Robbie adında bir erkek kardeşi ve Anya adında bir ablası vardır. Kardeşleriyle birlikte boşanmış annesinin yanında büyüdü. Babasıyla çok az görüşmektedir. Çiftlikle uğraşan bir ailede yetişti. 16 yaşındayken üç tane işte çalıştı. Drama üzerine okuyup Somerset Koleji'nden mezun olmuştur. 17 yaşında Melbourne'a yerleşerek profesyonel oyunculuğa başlamıştır.

Kariyeri

İlk defa Aash Aaron'un filmleri olan Vigilante (2008) ve I.C.U. (2009) ile seyirciyle buluştu. Seçmelerdeki performansı herhangi bir ajansa bağlı olmadan I.C.U.'de başrolde yer almasını sağladı. Ayrıca kariyerinin ilk döneminde çeşitli reklam filmlerinde de oynadı. Haziran 2008'den itibaren Neighbours dizisinde Donna Freedman'ı canlandırdı. Normalde misafir oyuncu olarak başladığı dizide kalıcı bir rol kazandı. Digital Spy ile yapılan bir röportajda Robbie seçmelerden sonra erkek arkadaşıyla beraber snowboarding yapmak için Kanada'ya gittiğini, orada iki gün geçirdikten sonra rolü kazandığını öğrenince döndüğünü belirtti. Bu roldeki başarılı performansı, Margot Robbie'ye iki Logie Ödülü adaylığı getirdi.

2011 yılında Charlie'nin Melekleri adlı yeni bir dizi için seçmelere katıldı. Ancak yapımcılar kendisine başka bir teklifte bulundular ve Christina Ricci'nin başrolde yer aldığı Pan Am dizisindeki Laura Cameron rolüyle geldiler. Dizi her ne kadar iyi yorumlar alsa da reytinglerin düşmesinden dolayı yayından kaldırıldı. Aralık 2013'te vizyona giren Para Avcısı filmindeki Naomi Lapaglia rolüyle çeşitli ödüller kazandı. 2016'nın en çok beklenen filmleri arasında yer alan Suicide Squad: Gerçek Kötüler'deki performansıyla adeta övgü yağmuruna tutuldu. Mayıs 2016'da Warner Brothers şirketi Robbie'nin Harley Quinn'e özel bir filmde yine Harley'i canlandıracağını, aynı zamanda filmin yapımcısı olacağını açıklamıştı. Daha sonra Aralık 2016'da bu filmin aynı adlı süper kahraman takımından uyarlanacak Gotham City Sirens olacağı açıklandı.

Kişisel hayatı

Robbie birkaç sene boyunca New York'ta yaşadı. Mayıs 2014'ten itibaren iki arkadaşı ve kocasıyla beraber Londra'da yaşamaktadır. 2014'ten beri Aşk Uğruna setinde tanıştığı İngiliz yardımcı yönetmen Tom Ackerley ile ilişki içerisindedir. Aralık 2016'da Robbie ve Ackerley'nin Byron Bay'da özel bir törenle evlendikleri açıklandı.

Filmografi

2021 The Suicide Squad
2020 Tavşan Peter 2 (Seslendirme)
2020 Barbie
2020 Birds of Prey
2019 Skandal
2019 Ruin
2019 Dreamland
2019 Bir Zamanlar Hollywood'da
2019 Chanel: Gabrielle Chanel Essence (Kısa Film)
2018 Slaughterhouse Rulez
2018 Flopsy Turvy (Kısa Film - Seslendirme)
2018 Tourism Australia: Dundee - The Son of a Legend Returns Home (Kısa Video)
2018 Mary Queen of Scots
2018 I, Tonya
2018 Tavşan Peter (Seslendirme)
2018 Terminal
2017 Goodbye Christopher Robin
2016 Whiskey Tango Foxtrot
2016 Tarzan Efsanesi
2016 Suicide Squad: Gerçek Kötüler
2015 Z for Zachariah
2015 Fokus
2015 Aşk Uğruna
2015 Büyük Açık
2013 Zamanda Aşk
2013 Para Avcısı
2009 I.C.U.
2008 Vigilante

Televizyon

2016 Saturday Night Live
2015 Top Gear
2015 Neighbours 30th: The Stars Reunite
2011 Pan Am
2008 Review with Myles Barlow
2008 The Elephant Princess
2008 City Homicide
2008 Neighbours

Görev Aldığı Yapımlar

Margot Robbie Fotoğrafları

Margot Robbie Fotoğrafları Margot Robbie Fotoğrafları Margot Robbie Fotoğrafları Margot Robbie Fotoğrafları Margot Robbie Fotoğrafları