Mark Ruffalo

Mark Ruffalo
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :22.11.1967
Doğum Yeri:Wisconsin

ABD'li oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

2004 yapımı Tetikçinin Gecesi isimli filmde Tom Cruise'a karşı canlandırdığı Fanning karakteri ve 2007 yapımı Zodiac'taki dedektif David Toschi rolleriyle ile tanınır.

Aslen İtalyan ve Fransız-Kanadalı kökenlidir. Wisconsin'in bir sanayi kasabası olan Kenosha'da dünyaya geldi. Annesi kuaför ve stilist olan Marie Rosie babası ise inşaat boyacısı Frank Lawrence Ruffalo Jr.'dır. Tania ve Nicole isminde iki kız kardeşi ve Aralık 2008'de vefat eden Scott isimli bir erkek kardeşi vardı. Gençlik döneminde babasının işleri sebebiyle taşındıkları Virginia'da Virginia Beach'te geçirdi ve First Colonial Lisesi'nden mezun oldu. Mezuniyetin ardından ailesi ile birlikte önce San Diego'ya ardından Los Angeles'a taşındı. Los Angeles'ta Stella Adler Konservatuvarı'nda dersler aldı ve Orpheus Tiyatro Topluluğu'nun kurucularından biri oldu. Bu toplulukta oyunlar yazdı, yönetti ve başrolde oynadı. Oyunculuk eğitimi aldığı dönemde barmenlik yapmıştır.

Filmografi

2019 Karanlık Sular
2019 Captain Marvel
2019 Avengers: Endgame
2018 Avengers: Sonsuzluk Savaşı
2017 Thor: Ragnarok
2016 Team Thor (Kısa Video)
2016 Sihirbazlar Çetesi 2
2015 Yenilmezler: Ultron Çağı
2015 Spotlight
2014 Infinitely Polar Bear
2014 Foxcatcher Takımı
2013 Demir Adam 3
2013 Sihirbazlar Çetesi
2013 Begin Again
2012 Yenilmezler
2012 Thanks for Sharing
2011 Margaret
2010 Zindan Adası
2010 Sympathy for Delicious
2010 İki Kadın, Bir Erkek
2010 Çılgın Bir Gece
2009 Arkadaşım Canavar
2008 What Doesn't Kill You
2008 Körlük
2008 Bloom Kardeşler
2007 Zodiac
2007 Kesişen Yollar
2007 Chicago 10 (Belgesel - Seslendirme)
2006 All the King's Men
2005 Gerçek Dedikodu
2005 Cennet Gibi
2004 Tetikçinin Gecesi
2004 Sil Baştan
2004 Keşke 30 Olsam
2004 Aşk Artık Burada Oturmuyor
2004 13 Going on 30: Bloopers (Video Kısa Film)
2003 Zirveye Tırmanış
2003 Tutku Esirleri
2003 My Life Without Me
2002 XX/XY
2002 Rüzgarla Konuşanlar
2001 Son Kale
2000 Life/Drawing
2000 Bana Güvenebilirsin
2000 Committed
1999 How Does Anyone Get Old? (Kısa Film)
1999 Ride with the Devil
1998 Stüdyo 54
1998 Safe Men
1998 A Fish in the Bathtub
1996 The Last Big Thing
1996 The Destiny of Marty Fine
1996 The Dentist
1996 Blood Money
1995 Mirror Mirror 3: The Voyeur
1994 There Goes My Baby
1994 Mirror Mirror 2: Raven Dance
1994 A Gift from Heaven
1993 A Song for You (Kısa Film)
1992 Rough Trade (Kısa Film)

Televizyon

2021 Peki Ya...? (Seslendirme)
2020 I Know This Much Is True
2014 The Normal Heart (TV Filmi)
2000 The Beat
1998 Houdini (TV Filmi)
1997 On the 2nd Day of Christmas (TV Filmi)
1994 Due South
1989 Nuclear Family (TV Filmi)
1989 CBS Summer Playhouse

Yönetmen

2010 Sympathy for Delicious

Yapımcı

2019 Karanlık Sular
2017 Anything
2016 Dear President Obama (Documentary)
2014 Infinitely Polar Bear
2010 Sympathy for Delicious
2004 Aşk Artık Burada Oturmuyor

Televizyon

2020 I Know This Much Is True
2014 The Normal Heart (TV Filmi)

Senaryo

1996 The Destiny of Marty Fine

Görev Aldığı Yapımlar

Mark Ruffalo Fotoğrafları

Mark Ruffalo Fotoğrafları Mark Ruffalo Fotoğrafları Mark Ruffalo Fotoğrafları Mark Ruffalo Fotoğrafları Mark Ruffalo Fotoğrafları