Mark Wahlberg

Mark Wahlberg
Rol :Yapımcı
Doğum Tarihi :5.6.1971
Doğum Yeri:Boston

ABD'li aktör, müzisyen ve televizyon yapımcısı. 

Tam adı Mark Robert Michael Wahlberg'dir. Sorunlu bir çocukluk geçiren Wahlberg 9 kardeşli bir ailede büyüdü. 16 yaşında okulu terkeden Mark bilimum ufak çapta suçlar işledi. Birkaç ufak işte çalıştıktan sonra ağabeyi Donnie Wahlberg ile New Kids on the Block adlı müzik grubuna katıldı. 

Grup ünlendikten sonra dağıldı, Wahlberg ise Marky Mark and the Funky Bunch adlı kendi grubunu kurdu. Calvin Klein'ın iç çamaşırları reklamlarında ünü perçinlenince soluğu sinemalarda aldı. 1993'de Hal Hartley'in yönettiği The Substitute adlı filmde oynadı. Film gişede ve eleştirmenlerin gözünde pek başarılı olamasa da Danny De Vito ile Renaissance Man adlı çalışmada rol almasını sağladı.

Leonardo Di Caprio'nun uyuşturucu müptelası arkadaşını canlandırdığı 1995 yapımı The Basketball Diaries filminde, bir yıl sonra da Fear filminde rol aldı. En önemli çıkışını Paul Thomas Anderson'ın Boogie Nights filminde yaptı ve adını artık büyük oyuncularının arasına yazdırmayı başardı. George Clooney ile Three Kings filmi onun geleceğinin parlak olduğunu kanıtladı.

İlk yıllarında 'Marky Mark' olarak tanınmıştır. Ayrıca kendi kurduğu Marky Mark and the Funky Bunch adlı grubun vokalistliğini üstlenmiştir. Ünlü bilgisayar oyunu Max Payne'in film versiyonunda Max Payne'i canlandırmıştır.

Daha sonra Köstebek ve Dövüşçü filmlerindeki performansıyla Oscar'a aday gösterilmiştir.

Filmografi

2020 Altı Milyar Dolarlık Adam
2021 Uncharted
2020 Infinite
2020 Scoob (Seslendirme)
2020 Good Joe Bell
2019 Wonderland
2018 Mile 22
2018 Şipşak Aile
2017 Transformers: The Last Knight
2017 Babalar Savaşıyor 2
2017 Dünyanın Bütün Parası
2016 Deepwater Horizon
2016 Kara Gün
2015 Mojave
2015 Entourage
2015 Ted 2
2015 Daddy's Home
2014 Transformers: Age of Extinction
2014 Kumarbaz
2013 Broken City
2013 Pain & Gain
2013 2 Guns
2013 Lone Survivor
2012 Contraband
2012 Ted
2010 Date Night
2010 The Other Guys
2010 The Fighter
2009 The Lovely Bones
2008 The Happening
2008 Max Payne
2007 Shooter
2007 We Own the Night
2006 Invincible
2006 The Departed
2005 Four Brothers
2004 Juvies (Anlatıcı)
2004 I ♥ Huckabees
2003 The Italian Job
2003 Overnight (Belgesel)
2002 The Truth About Charlie
2001 Planet of the Apes
2001 Rock Star
2000 The Yards
2000 The Perfect Storm
1999 Three Kings
1998 The Big Hit
1998 The Corruptor
1997 Traveller
1997 Boogie Nights
1996 Fear
1995 The Basketball Diaries
1994 Renaissance Man

Televizyon

2016 Shooter
2015 Ballers
2014 Wahlburgers
2014 Boardwalk Empire
2014 Wahlburgers
2011 Entourage
2011 How to Make It in America
2010 Entourage
2010 In Treatment
2008 Saturday Night Live
1993 The Substitute
1993 The Ben Stiller Show
1993 Out All Night

Yapımcı

2018 Mile 22
2018 Şipşak Aile
2017 Babalar Savaşıyor 2
2016 Deepwater Horizon
2016 Kara Gün
2015 Entourage
2014 Kumarbaz
2013 Broken City
2013 Lone Survivor
2013 Prisoners
2012 Contraband
2010 The Fighter
2007 We Own the Night
2004 Juvies (Anlatıcı)

Televizyon

2019 McMillions (Belgesel Dizi)
2019 40 Days
2018 Shooter
2018 Ballers
2014 Boardwalk Empire
2014 Wahlburgers
2011 Entourage
2011 How to Make It in America
2010 In Treatment

Görev Aldığı Yapımlar

Mark Wahlberg Fotoğrafları

Mark Wahlberg Fotoğrafları Mark Wahlberg Fotoğrafları Mark Wahlberg Fotoğrafları Mark Wahlberg Fotoğrafları Mark Wahlberg Fotoğrafları