Marlon Brando

Marlon Brando
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :3.4.1924
Doğum Yeri:Nebraska

ABD'li oyuncu.

Tam adı Marlon Brando Jr.'dır. 20. yüzyılın en önemli sinema oyuncusu olarak gösterilen oyuncu New York'ta Lee Strasberg, Elia Kazan, Stella Adler ve Emir Zahirovic'den senelerce oyunculuk dersi almıştır. En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde 2 Oscar ödülü kazandığı 1954 yılı yapımı On the Waterfront ve 1972 yılı yapımı The Godfather filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2006 The Godfather (Video Oyunu – Seslendirme)
2006 Big Bug Man (TV Filmi – Seslendirme)
2001 Michael Jackson: You Rock My World (Kısa Video)
2001 Komplo
1998 Free Money
1997 The Brave
1996 Dr. Moreau'nun adası
1995 Divine Rapture (Kısa Film)
1994 Don Juan De Marco
1992 Keşif
1990 Akıl Hocası
1989 Kuru Beyaz Bir Mevsim
1980 The Formula
1979 Kıyamet
1978 Süpermen
1976 Bozgun
1972 Paris'te Son Tango
1972 Baba
1971 Karanlıkla Gelen Adam
1969 İsyan
1969 Ertesi Günün Gecesi
1968 Şeker Gibi
1967 Parıltılı Gözler
1967 Hong Kong'lu Kontes
1966 Batıda Vuruşanlar
1966 Kaçaklar
1965 Korkusuzlar
1964 Bedtime Story
1963 The Ugly American
1962 Denizde İsyan
1961 Aşk ve İntikam
1960 The Fugitive Kind
1958 Genç Aslanlar
1957 Sayonara - Elveda
1956 Çayhane
1955 Gönül Yolu
1954 Desiree Napolyon'un Sevgilisi
1954 Rıhtımlar Üstünde
1953 Kanlı Hücum
1953 Jules César
1952 Viva Zapata!
1951 İhtiras Tramvayı
1950 The Men

Televizyon

1979 Roots: The Next Generations (Mini Dizi)
1977 Büyükbaba Efsanesi (Mini Dizi)
1955 Omnibus
1949 Actor's Studio

Yönetmen

1961 Aşk ve İntikam

Yapımcı

2002 Lying for a Living (Belgesel Video)

Görev Aldığı Yapımlar

Marlon Brando Fotoğrafları

Marlon Brando Fotoğrafları Marlon Brando Fotoğrafları Marlon Brando Fotoğrafları Marlon Brando Fotoğrafları Marlon Brando Fotoğrafları